MOLDOVEANCĂ, STABILITĂ ÎN TEL AVIV: ”AU INTRAT ÎN CASELE OAMENILOR, AU ÎNCERCAT SĂ-I ATACE”

13.05.2021

 

 

Ecaterina Mititelu, o moldoveancă stabilită cu traiul în Israel, trăiește acum un coșmar. Femeia povestește despre panica instaurată în întreaga țară, după ce marți, Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta unui atac masiv cu rachete lansate din Fîşia Gaza.


Ea a fost nevoită să alerge spre casa în care locuiește pentru a se refugia în buncăr. Potrivit femeii, orașul Tel Aviv este practic paralizat, transmite noi.md cu referire la nordnews.md.

„Nu am mai văzut așa de multe sirene și așa de multe rachete. În Israel sînt buncăre în care poți să te refugiezi. Noi știam că bombardamentele vor fi la ora 9.

 

Eram la opt minute de la casă cînd a început totul. Erau parcă niște focuri de artificii. Am avut impresia că am alergat o jumătate de viață pînă acasă. Am mers cu mașina la roșu pentru a ajunge acasă cît mai repede.

Acum, mașinile nu circulă aproape deloc. Loveau cu cîte 50 de rachete, una nu a fost depistată de sistemul anti-rachetă. Ieri, o fetiță de 5 ani a fost rănită de o bucată de rachetă în arteră. Este la îngrijirea medicilor. Acum, drumul central este gol. Sînt doar 3 mașini la semafor. Practic, așa a fost toată ziua”, a povestit Ecaterina.


Ecaterina ne-a mărturisit că își face griji pentru băiețelul ei care suferă de autism. Frica este și mai mare în contextul în care, Hamas a instigat oamenii la omoruri în masă.

„Am un băiețel cu autism, La grădiniță li s-a explicat ce să facă în asemenea situații. El știe că este periculos. Azi nu am ieșit afară. Trebuia să lucrez, dar pentru că grădinițele și școlile s-au închis, nu am făcut-o. Șeful a înțeles.

Pe stradă sînt multe atacuri. Hamas a instigat oamenii la ură și i-a îndemnat să iasă să-i înjunghie pe alții. Au intrat în casele oamenilor, au încercat să-i atace, sînt răniți”, a adăugat femeia.

În pofida atacurilor cu rachete, Ecaterina spune că nu planifică să revină în Republica Moldova.

 

„Eu îmi iubesc țara și aș dori să revin, dar nu din cauza a ce se întîmplă aici. Eu mă simt în siguranță. Israelul este o țară dezvoltată care are grijă de cetățenii ei.

Dacă s-ar întîmpla așa atacuri în Moldova, eu cred că nici statul, nici oamenii, nu s-ar descurca. Dacă avem nevoie, putem suna la un număr de telefon pentru consiliere gratuită”.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, niciun moldovean nu a avut de suferit în urma atacurilor cu rachete din ultimele două zile de la Tel Aviv.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.