MOLDOVENII CARE LUCREAZĂ ÎN RUSIA ÎN BAZA PATENTEI SÎNT OBLIGAȚI SĂ-ȘI PRELUNGEASCĂ CONSTANT ÎNREGISTRAREA DE MIGRAȚIE

14.09.2016
Moldovenii care lucrează în Rusia în baza patentei sînt obligați să-și prelungească constant înregistrarea de migrație
 

Pînă nu demult, cetățenilor străini cu patentă de muncă în Federația Rusă nu li se cerea să-și prelungească permanent înregistrarea în baza patentei, deoarece plata lunara a impozitului pe venitul personal pentru patentă era considerat prelungire a înregistrării de migrație în baza patentei.

Era suficient să fie notificat Serviciului Federal de Migrație și apoi doar să se asigure că au fost achitate toate plățile.

 

În prezent s-au produs însă schimbări semnificative și acum fiecare străin care își desfășoară activitatea de muncă în baza de patentă este obligat să-și reînnoiască în mod constant înregistrarea de migrație. Sistemul "Patent plătit - înregistrarea a fost reînnoită", nu mai funcționează.

 

Cum și unde vă puteți prelungi înregistrarea în baza unei patente în anul 2016 am încercat să răspundem în articolul nostru. Pentru a trece comod pe pagină, puteți utiliza navigarea:

 

Prelungirea înregistrării în baza patentei în 2016
Termenul prelungirii înregistrării în bază de patentă
Penalități pentru nereînnoirea la timp a înregistrării în baza unei patente începînd cu 2016
Unde puteți prelungi înregistrarea în baza patentei
Cum puteți prelungi înregistrarea în baza patentei la adresa angajatorului
Documentele pentru prelungirea înregistrării în bază de patentei prin intermediul angajatorului
Cum puteți prelungi înregistrarea în baza patentei la adresa unde locuiți
Lista documentelor pentru prelungirea înregistrării în baza patentei la locul de trai
Formularul cererii pentru prelungirea înregistrării în baza patentei 

 

Cum puteți prelungi înregistrarea în baza patentei: Prelungirea înregistrării în baza patentei în 2016


Astăzi, prelungirea înregistrării temporare în baza patentei se efectuează pe perioadă pentru care a fost achitată taxa patentei de lucru în Rusia.

 

Astfel, în cazul în care străinul a achitat taxa pentru 1 lună, atunci el poate reînnoi înregistrarea în baza patentei numai pentru această lună achitată.

 

În cazul în care străinul a plătit taxa pentru 6 luni, atunci el poate prelungi înregistrarea în baza patentei deodată pentru jumătate de an, pentru 6 luni achitate.

 

Astfel, extinderea înregistrării migrației în baza patentei, și anume termenul de prelungire a înregistrării unui cetățean străin în baza patentei este perioada achitată de străini a lunilor de lucru în baza patentei.

 

Important! Dacă un cetățean străin a făcut reînnoirea înregistrării în baza patentei pentru anul următor și a plecat din Rusia, atunci la întoarcere el va trebui să facă înregistrarea, din nou, deși anterior ea fusese prelungită conform cecurilor pentru un an întreg.

 

Adică, în cazul în care cetățeanul străin părăsește Federația Rusă, va trebui să facă oricum înregistrarea la sosire.

 

Este important să ținem minte că odată ce v-ați prelungit înregistrarea de migrare, dar ați plecat din Rusia, de exemplu, în vacanță, atunci la sosirea înapoi trebuie să faceți înregistrarea, chiar dacă mai devreme aceasta a fost prelungită conform cecurilor.

 

De ce este nevoie să prelungim înregistrarea în baza patentei din anul 2016?


Atunci cînd un cetățean străin achită taxa pentru patentă, el în acest mod își prelungește automat perioada de ședere în Rusia.

 

Și deoarece termenul de aflare a unui cetățean străin în Federația Rusă se schimbă, apare necesitatea să fie notificate autoritățile statului.

 

Această regulă este stipulată în Hotărîrea Guvernului № 9 din 15.01.2007, care reglementează înregistrarea migrației cetățenilor străini în Federația Rusă, potrivit căreia cetățeanul străin este obligat să notifice autoritățile statului referitor la datele schimbării șederii sale pe teritoriul Federației Ruse.

 

Termenul de prelungire a înregistrării după achitarea taxei pentru patentă - 3 zile

 

La ora actuală reînnoirea obligatorie a patentei se efectuează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data plății taxei pentru patentă.

 

Adică, înregistrarea în baza unei patente în anul 2016 poate fi prelungită în termen de trei zile din momentul achitării plății impozitului pe venitul personal de către cetățeanul străin.


Penalități pentru reînnoirea cu întîrziere a înregistrării în baza unei patente din anul 2016


Deoarece regula de reînnoire a înregistrării în baza unei patente pe parcursul a 3 zile din momentul plății taxei – este o inovație pentru anumite regiuni, sancțiuni stricte față de cetățenii străini pînă cînd încă nu au fost aplicate și colaboratorii Serviciului Federal de Migrație avertizează doar pînă cînd că prelungirea înregistrării unui cetățean străin în baza patentei devine obligatorie.

 

La Moscova este urmărită cu atenție prelungirea înregistrării în baza patentei în anul 2016, iar în cazul în care cetățeanul străin nu și-a prelungit înregistrarea la timp, atunci el trebuie să meargă la frontieră ca să obțină un nou card de migrare. Și doar după primirea noului card de migrare, el va putea să-și prelungească înregistrarea de migrație în baza unei patente.

 

Pe viitor această normă va lucra în toate regiunile: dacă cetățeanul străin nu-și va prelungi la timp înregistrarea de migrație în baza patentei, atunci aceasta va fi considerată drept contravenție administrativă, pentru care e prevăzută amenda de la 2500 de ruble. Vă reamintim că în cazul în care străinul a acumulat 2 amenzi acesta se va confrunta cu interdicția de intrare în Rusia. De asemenea, va fi necesar să se deplaseze pînă la graniță și să-și ia un nou card de migrare.

 

Unde poate fi reînnoită înregistrarea în baza unei patente


Prelungirea înregistrării de migrare în baza patentei cetățeanul străin o poate face la adresa de domiciliu sau poate prelungi, de asemenea, înregistrarea la locul de muncă.
Partea-gazdă, care e angajatorul sau proprietarul apartamentului, unde locuiește cetățeanul străin se adresează la organele de stat cu pachetul de documente pentru prelungirea înregistrării migrației în baza patentei.


Cum poate fi prelungită înregistrarea în baza patentei la adresa angajatorului: prelungirea înregistrării cetățeanului străin la locul de muncă


1. Cetățeanul străin plătește impozitul pe venitul persoanelor fizice (impozit pe patentă) pentru o anumită perioadă.
2. Cel mai tîrziu peste 3 zile de la data introducerii plății, angajatorul trebuie să confirme înregistrarea pentru patenta angajatului său străin.

Pentru aceasta angajatorul va depune la Serviciul Federal de Migrație pachetul de documente (ca pentru înregistrare + cecurile).

 

Documentele pentru prelungirea înregistrării în bază de patentă prin intermediul angajatorului

 

Pentru ca să fie prelungită înregistrarea cetățeanului străin la locul de muncă, angajatorul trebuie să pregătească următorul pachet de documente:

 

1. Copia ultimului cec de plată a patentei
2. Copia patentei de lucru
3. Formularul de notificare cu privire la sosirea cetățeanului străin
4. Copia primei pagini a pașaportului lucrătorului străin
5. Copia paginilor cu ștampila de intrare în Federația Rusă
6. Copia cardului de migrare
7. Copia și originalul înregistrării pentru înlocuire
9. Copie tuturor cecurilor pe perioada anterioară
10. Copia contractului de muncă

 

Cum puteți prelungi înregistrarea în baza patentei la adresa unde locuiți


1. Cetățeanul străin plătește impozitul pe venitul persoanelor fizice (impozit pe patentă) pentru perioada respectivă.
2. Nu mai tîrziu decît peste 3 zile de la data achitării taxei pentru patentă partea-gazdă la SFM confirmă personal înregistrarea cetățeanului străin la adresa sa.

 

Lista documentelor pentru prelungirea înregistrării în baza patentei la locul de trai

 

1. Pașaportul părții-gazdă
2. Copia ultimei chitanțe de plată a patentei
3. Copia tuturor cecurilor pentru perioada anterioară
4. Formularele de notificare cu privire la sosirea cetățeanului străin
5. Copia primei pagini a pașaportului unui lucrător străin
6. Copia paginii cu ștampila de intrare în Federația Rusă
7. Copia cardului de migrare
8. Copia și originalul înregistrării pentru înlocuire
9. Copia patentei de lucru

 

Formularul cererii pentru prelungirea înregistrării în baza patentei


Modelul cererii de prelungire a înregistrării în bază de patentă la locul de muncă arată în felul următor:

Puteți descărca formularul "Cerere pentru prelungirea înregistrării în baza patentei" urmînd link-ul.

 

Sursa: migrantmedia.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.