MOLDOVENII CU PAȘAPORT ROMÂNESC VOR PUTEA CĂLĂTORI FĂRĂ VIZE ÎN CANADA

22.04.2015
Moldovenii cu pașaport românesc vor putea călători fără vize în Canada
 

Posesorii pașapoartelor românești vor beneficia începînd cu anul 2016 de un regim relaxat de vize, a anunțat miercuri premierul României Victor Ponta, care a primit o înștiințare în acest sens din partea omologului său canadian Stephen Harper.


În faza inițială, de regim fără vize vor beneficia deținărorii pașapoartelor românești care au deţinut în ultimii 10 ani o viză canadiană sau o viză non-imigrant pentru SUA.


„Premierul Stephen Harper mi-a comunicat relaxarea regimului de ‪vize prin implementarea programului eTA (Electronic Travel Authorization) în 2016!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.


Premierul României a postat și o copie a scrisorii primite de la omologul său canadian. „Astăzi Guvernul meu a anunțat noi măsuri pentru îmbunătățirea intrării în Canada. Astfel, am plăcerea să anunț că vor fi ridicate vizele pentru mulți cetățeni români”, se arată în scrisoarea trimisă de Stephen Harper.


Premierul Ponta a salutat această relaxare a regimului de vize pentru Canada, subliind însă că nu este etapa finală a liberalizării regimului de vize.


„E un pas important, nu e cel final, în care nu mai mergem deloc cu vize. Mă bucur foarte tare că România a intrat în acest sistem şi sunt convins că şi cu Statele Unite ale Americii o să progresăm după alegerile lor, că şi ei au alegeri la anul, şi după care sînt convins că o să progresăm în ceea ce priveşte «visa waver»”, a arătat premierul Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

 

Informații referitoare la regimul de călătorie în diverse țări ale lumii cu pașaport românesc pot fi vizualizate AICI.

 

Sursa: independent.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.