MOLDOVENII DIN RUSIA SE CONFRUNTĂ CU PROBLEMA OBȚINERII PATENTEI

22.02.2017
 

Mulți migranți moldoveni din Rusia se confruntă cu problema obținerii prelungirii patentei fără înregistrarea valabilă (înregistrarea imigrantului).

 

Pînă nu demult, străinii care lucrau în baza patentei nu erau obligați să-și reînnoiască în mod constant înregistrarea în baza patentei, deoarece impozitul achitat lunar era considerat drept prelungire a înregistrării imigrației.

 

Însă în anul 2016 au fost operate schimbări, așa încît acum fiecare străin este obligat să-și reînnoiască în mod constant înregistrarea în termen de trei zile lucrătoare, din momentul achitării impozitului.

 

MAI FR a explicat că impozitul extinde patenta, iar ca urmare și perioada de ședere temporară autorizată și că în baza acestora cetățeanul este obligat să introducă modificările în înregistrarea de imigrare. Acestea sînt proceduri diferite și nu poate fi înlocuită una cu cealaltă.

 

Anterior, Ministerul Afacerilor Interne a promis să preia controlul asupra procesului de introducere a modificărilor la înregistrarea imigrației și deja de pe 01.02.2017, fiecare cetățean străin care deține patenta de muncă, trebuie să aibă și înregistrare (de imigrație) valabilă.

 

Pentru cît timp poate fi prelungită înregistrarea? Prelungirea înregistrării poate fi făcută numai pentru acea perioadă, pentru care a fost achitat impozitul pe patentă.

 

Spre exemplu, în cazul în care impozitul pentru patentă a fost plătit doar pentru o lună, înregistrarea se prelungește numai pentru o lună. Trebuie să luați aminte că plata lunară în avans pentru patentă poate fi achitată cu sumă forfetară pentru orice perioadă de la 1 pînă la 12 luni.

 

 

Ce documente sînt necesare pentru prelungirea înregistrării?

 

Pentru reînnoirea înregistrării lucrătorul-imigrant trebuie să prezinte Ministerului Afacerilor Interne următoarele documente: 1. pașaportul; 2. cardul de imigrare; 3. înregistrarea inițială; 4. patenta 5. cecurile achitate pentru patentă; 6. contractul de muncă cu angajatorul; 7. notificarea referitor la încheierea contractului de muncă.

 

Pentru lipsa înregistrării existente la verificarea MAI FR străinul riscă o amendă de la 2000 pînă la 7000 de ruble, pentru încălcarea legilor privind imigrația.

 

Sursa: kalinin.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.