MOLDOVENII NU VOR PUTEA CĂLĂTORI ÎN GERMANIA. AFLĂ PÎNĂ CÎND

10.06.2020

 

 

Germania preconizează să prelungească pînă la 31 august interdicţia intrării pe teritoriul ţării a călătorilor care din afara Europei, o măsură implementată de la începutul epidemiei covid-19, relatează Reuters.


Această decizie urmează să fie adoptată miercuri în cadrul unei şedinţe de Guvern, au anunţat surse guvernamentale, relatează news.ro.


Această interdicţie va putea fi ridicată de la caz la caz în funcţie de nivelul afişat de fiecare ţară al contaminării cu SARS-Cov-2.


Germania le redeschide la 15 iunie frontierele cetăţenilor din Uniunea Europeană (UE), Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein, cu excepţia ţărilor care interzic accesul pe teritoriul lor sau care continuă să aplice măsuri de izolare. În urmă cu şase zile, aceste excepţii vizau doar Norvegia şi Spania.

 

Ministerul german de Externe continuă să nu recomande călătorii neesenţiale în Marea Britanie, atît timp cît autorităţile de la Londra impun o carantină de 14 zile călătorilor care sosesc pe teritoriul britanic.

Pe de altă parte, bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 318 cazuri la 184.861 în Germania, a anunţat marţi Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI).

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 18 decese, la 8.729, de la începutul epidemiei.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.