MYANMAR A ÎNCEPUT SĂ ELIBEREZE TURIȘTILOR STRĂINI VIZE ELECTRONICE

01.09.2014
Foto: infokart.ru

Astăzi, autoritățile responsabile de imigrație ale Myanmar au prezentat oficial sistemul electronic de eliberare a vizelor, care le va permite tuturor turiștilor străini să rezolve formalitățile de intrare prin intermediul Internetului.


Procedura este destul de simplă:

- străinul trebuie să descarce formularul de pe site-ul Ministerului de Imigrare și Populație;
- Ministerul va examina cererea și va trimite o confirmare pe adresa de e-mail a solicitantului;

- La sosirea pe Aeroportul Internațional Yangon călătorul trebuie să prezinte la punctul de control al frontierei o copie imprimată a confirmării împreună cu pașaportul.Atenţie, chiar dacă aveţi confirmarea autorităților responsabile de imigrare, acestea își rezervă dreptul de a vă refuza intrarea în țară.

 

Întreaga procedurăar trebui să dureze nu mai mult de 5 zile lucrătoare. Taxa pentru viză constituie 50 de dolari. Perioada de valabilitate avizei electronice turistice este de 3 luni de la data eliberării. Viza îi permite turistului să se afle în Myanmar timp de 28 de zile. Dacă vizele electronice se vor dovedi a fi convenabile turiştilor, Myanmar va începe să elibereze prin intermediul internetului vize inclusiv și călătorilor care sosesc în ţară în scop de afaceri.

 

Pînă la ora actuală, Republica Moldova nu se află pe lista țărilor, ai căror cetățeni pot obține viza electronică, chiar dacă turiștii din Myanmar pot călători în Republica Moldova cu viză electronică.

 

Informații despre vizele electronice ale diferitor țări pot fi găsite AICI.

Sursa: evisa.moip.gov.mm

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.