NETANYAHU SUNĂ ALARMA PRIVIND COVID-19 ÎN ISRAEL

07.07.2020

 

 

Israelul se află în prezent într-o „stare de urgență”, în urma numărului alarmant de mare de noi cazuri de coronavirus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Țara se confruntă cu peste 10.000 de cazuri active și creșterea continuă, transmite sputnik.md.


CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Vorbind în cadrul ședinței săptămînale a Cabinetului duminică, Netanyahu le-a cerut legiuitorilor din țară să lucreze mai rapid la un nou pachet de măsuri anti-coronavirus.

„Ne aflăm în stare de urgență. Nu putem amâna legislația - trebuie să mergem înainte pentru a opri răspîndirea”, a declarat premierul, referindu-se la ritmul actual.


Ne aflăm în mijlocul unui atac coronavirus reînnoit. Vedem, așa cum am mai avertizat anterior, că focarul este însoțit de o creștere a numărului de cazuri grave, ceea ce va fi o provocare pentru Ministerul Sănătății.

 

Vineri, numărul cazurilor active de Covid-19 în Israel a trecut pentru prima dată de 10.000 de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri înregistrate se apropie rapid de 30.000, indică ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins din SUA.

Tel Aviv a impus restricții foarte stricte pentru combaterea bolii, inclusiv închiderea business-urilor și limitarea strictă a mișcării cetățenilor Israelului. Măsurile aparent au funcționat, deoarece, la sfîrșitul lunii mai, numărul de cazuri active era de pînă la 1.900. Această scădere a determinat autoritățile să înceapă să reducă restricțiile. Cu toate acestea, rata infectării a crescut la scurt timp după aceea, dînd peste cap relaxarea planificată a blocării.

 

La nivel mondial, peste 530.000 de oameni au murit având și coronavirus, iar în total au fost determinate 11,4 milioane de cazuri de infectare. În ultimele săptămâni, răspîndirea COVID-19 s-a accelerat în mai multe țări, inclusiv Brazilia, India și SUA, care au în prezent cel mai mare număr de cazuri înregistrate.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.