NUMĂRUL TURIȘTILOR ÎN INDIA A CRESCUT CU 1214%

27.02.2015
Numărul turiștilor în India a crescut cu 1214%
Foto: viza.md

După ce a trecut la eliberarea "vizelor la sosire" numărul de turiști străini care călătoresc în India s-a majorat considerabil.


Numărul turiştilor străini care aleg India pentru vacanțele lor, a crescut de mai multe ori, după ce țara a trecut la regimul simplificat de vize. Din noiembrie anul trecut, cetățenii a 43 de țări din lume, inclusiv şi din Rusia, pot obține vize la sosirea în India, prin intermediul sistemului e-viza (Electronic Travel Authorization). Ceva mai devreme, beneficiau de această oportunitate doar cetățenii a 12 țări.


Ministerul Turismului Indiei a înregistrat un rezultat excelent: în ianuarie 2015, în ţară au intrat mai mult de 25 de mii de vizitatori străini beneficiind de sistemul simplificat, în timp ce un an mai devreme – doar 1903. Creșterea înregistrată constituie 1214%. Cei mai mulţi străini sosesc în India din SUA (în creștere cu 23%), Coreea (cu 18%), Rusia (cu 14%), Ucraina (cu 10% mai mulţi), Australia și Germania.


Vă reamintim că cetățenii Finlandei, Braziliei, Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite ale Americii, Thailandei, în total, a 43 țări, au acum posibilitatea să perfecteze "vizele la sosirea" în India. Deocamdată Republica Moldova nu figurează pe această listă.


La rîndul lor, cetățenii Indiei pot obţine viza electronică moldovenească. De acest serviciu vor putea beneficia toţi străinii care au nevoie de viză pentru a călători în Republica Moldova.


Ar trebui ca autoritățile moldovenești să poarte negocieri pentru a obține condiții simplificate de obținere a vizelor pentru cetățenii moldoveni care doresc să călătorească în India și alte țări.


Condițiile actuale de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi vizualizate la compartimentul "regim de vize".


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.