O NOUĂ AVERTIZARE DE CONDIŢII METEO NEFAVORABILE. IARNA PUNE STĂPÎNIRE PE MOLDOVA

12.12.2012
Foto: antena3.ro

De astăzi, intră în vigoare o nouă avertizare de condiţii meteo nefavorabile. Meteorologii anunţă cod galben de precipitaţii puternice, în special sub formă de zăpadă şi vînt în rafale de pînă la 70 de km pe oră. Prin urmare, izolat va viscoli şi se vor forma troiene. Pe drumuri se va menţine poleiul.


Datorită menţinerii valorilor negative ale temperaturii aerului, în bazinele de apă din ţară se vor forma poduri de gheaţă. Aceasta va fi însă subţire, iar mersul pe ea - periculos. Serviciul Hidrometeorologic a emis, ieri, o avertizare în acest sens, valabilă pînă pe 17 decembrie.


 "Cea mai coborîtă temperatură se aşteaptă pe data de 14 decembrie, cînd, pe timp de noapte, vom avea minime cuprinse între -10 şi -15 grade, însă în jumătatea de nord a republicii este posibil să avem şi minime mai coborîte de -15 chiar -20 de grade", a declarat inginerul coordonator la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Victoria Moiseicev.


Vremea se va răci şi în următoarele zile. Joi va continua sa ningă, doar că de această dată slab şi vor fi minus 4 grade ziua, noaptea pană la minus 7. Vineri precipitaţiile încetează,va apărea şi soarele de după nori, dar frigul va fi pătrunzător. Minus 8 la amiază şi minus 14 pe timpul nopţii. Şi sîmbătă cerul va fi variabil, dar se încălzeşte niţel. Minus 3 va indica maxima.


În ultima zi din săptămînă va apărea lapoviţa, deoarece se va încălzi atît ziua cît şi noaptea. 0 grade şi respectiv minus 3. Luni şi Marţi norii vor scutura fulgi de zăpadă, dar vom vedea şi soarele. Maxima va atinge cel mult 0 grade.


Sursa: publika.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.