PAȘAPORT UE PRIN CETĂȚENIA MALTEI

07.11.2016
Pașaport UE prin cetățenia Maltei
 

Pașaportul Maltei este adesea considerat doar un permis de trecere fără viză în 166 de țări, inclusiv, în statele-membre ale UE, SUA și Canada. Cetățenii republicii mai beneficiază și de un sistemfiscal avantajos pentru afaceri internaționale. În cele ce urmează vă povestim despre procedura de perfectare, condițiile și prețul cetățeniei malteze.

 

Statul-insulă nu foarte mare cu posibilități limitate, la prima vedere, a reușit să găsească o nișă unică, devenind pentru mulți străini Malta o poartă de acces spre Europa. Este simplu să deschizi și să conduci o afacere, sînt oferitre avantaje fiscale, procedurile administrative sînt transparente, toate acestea fac ca Malta să fie o destinație atractivă pentru investitorii străini.

 

Dar principalul argument în favoarea republicii este, desigur, ospitalitatea autorităților locale, care sînt gata să-i ofere străinului permisul de ședere și chiar cetățenia în schimbul investițiilor în economie. Pentru obținerea unui pașaport al țării care face parte din UE, de regulă, este nevoie de ani, iar în Malta procesul durează de la 12 pînă la 18 luni. După finalizarea tuturor procedurilor necesare străinul și membrii familiei lui devin cetățeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene, cu toate beneficiile.

 

Alice Tananaev, partener al ACT-MaltaVIP Ltd:

Cetățenia Maltei, spre deosebire de programele rezidențiale oferite de o serie de alte țări europene, oferă intrarea fără vize pentru circa 160 de tari (inclusiv:SUA, Canada, Australia, Japonia și altele), reședința permanentă pe teritoriul Uniunii Europene, posibilitatea solicitantului și membrilor familiei acestuia, inclusiv, copiilor, să se bucure de numeroasele beneficii de cetățean al Uniunii Europene și o serie de alte avantaje.

 

Astfel, acei care dețin cetățenia țării lor și pe cea a Maltei, pot alege unde este mai bine pentru ei să plătească impozitele. În plus, dobîndind cetățenia Maltei, nu este nevoie să renunțați la cea de bază, în cazul în care acest lucru este permis de legea țării de reședință permanentă. Doritorii de a primi cetățenia Maltei, în conformitate cu programul Malta Individual Investor Programme (MIIP), trebuie să investească în economia țării, în funcție de componența familiei, în principal, aproximativ 1 milion de euro, din care o parte - investiții în imobiliare și hîrtii de valoare ale Maltei - recurente și potențial profitabile.

 

Privire de ansamblu asupra Malta Individual Investor Programme

Acest program de imigrare a fost lansat în urmă cu cîțiva ani, dar a reușit deja să devină popular în rîndul investitorilor străini. Un pașaport UE în Malta primiți mult mai rapid, decît în alte țări europene, cu excepția Ciprului. Însă în comparație cu același Cipru, cetățenia Maltei vă va costa mult mai ieftin, iar pașaportul local vă da dreptul intrării fără viză în mai multe țări.

 

Cine poate obține cetățenia Maltei, în cadrul programului Malta Individual Investor Programme: 

  • solicitantul;
  • soțul (soția) solicitantului;
  • copiii solicitantului de pînă la 18 ani;
  • copiii solicitantului de la 18 pînă la 27 de ani, necăsătoriți;
  • rudele apropiate ale solicitantului,  ce au depășit vîrsta de 55 de ani.
  •  

Fiecare străin care pretinde cetățenia Maltei este verificat minuțios referitor la fiabilitate.

 

Alice Tananaev, partener al ACT-MaltaVIP Ltd:

Pentru autoritățile din Malta este important ca potențialii noi cetățeni să aibă reputația impecabilă. Cu alte cuvinte, solicitantul și membrii familiei acestuia trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • să nu aibă dosare penale deschise;

  • să nu figureze pe listele persoanelor, căutate de Interpol;

  • să nu fie implicat în orice probleme legate de evaziunea fiscală, terorism, crime împotriva umanității, crime de război

 

Întrebarea financiară: cît costă pașaportul maltez

Pentru a obține cetățenia Maltei investitorul trebuie să facă mai multe plăți.

 

1. Plata în Fondul dezvoltării economice și naționale a Maltei (nerambursabilă):

• solicitantul - 650 000 euro;

• soțul (soția) solicitantului - 25 000 de euro;

• Copiii sub 18 ani - 25 000 de euro;

• Copiii cu vîrsta între 18 și 27 de ani, necăsătoriți - 50 000 de euro;

• rude apropiate cu vîrsta de peste 55 de ani - 50 000 de euro.

 

2. Investiții în fonduri de stat și hîrtii de valoare ale Maltei (sînt întoarse după minim 5 ani) - nu mai puțin de 150 000 de euro de familie.

 

3. Investiții în imobiliare (două variante la alegere):

 

·         Achiziționarea de bunuri imobile în valoare de cel puțin 350 000 de euro.

·         Arenda locuinței în sumă de nu mai puțin 16 000 de euro pe an (pentru cel puțin 5 ani).

 

4.  Taxa pentru verificarea fiabilității (due diligence):

• solicitantul - 7.500 de euro;

• soțul (soția) solicitantului - 5.000 euro;

• Copiii între 13 și 18 ani - 3000 de euro;

• Copiii intre 18 si 27 de ani, necăsătoriți - 5.000 euro;

• rudele apropiate ale familiei cu vîrsta de peste 55 de ani - 5000 de euro.

 

Cum puteți deveni cetățean al Maltei: instrucțiuni pas cu pas

 

În cazul în care v-ați decis să obțineți un pașaport maltez prin investiții, trebuie să vă adresați mai întîi așa-numitei "agenții autorizate" (Authorised Mandatory), care a trecut acreditarea și a primit permisulde consultanță și servicii juridice pentru străini.

 

Internetul este plin cu anunțuri, ce sar în ochi, de la companiile care promit cea mai rapidă și bugetară perfectare a cetățeniei malteze, dar este important să verificați, dacă societatea are acreditarea IdentityMalta. În cazul în care nu are, în cel mai bun caz, veți plăti mai mult pentru serviciile intermediarilor, iar în cel mai rău - riscați să fiți înșelați. Puteți vedea lista agențiilor acreditate aici.

 

Alice Tananaev, partener al companiei ACT-MaltaVIP Ltd:

De cardul de rezident au nevoie solicitanții, care nu sînt rezidenți ai Maltei, nu sînt dispuși să se înregistreze rezidența și nu pot dovedi faptul șederii în Malta timp de 12 luni, din momentul solicitării cetățeniei. În cazul în care sînt respectate anumite condiții, termenul șederii fizice a solicitantului în Malta în decursul perioadei de 12 luni, poate fi redusă la 1 lună.

 

Depunerea documentelor, plata taxelor, achiziționarea sau închirierea de bunuri imobile. La această etapă are loc revizuirea tuturor datelor solicitantului, fiabilității sale, asigurării de sănătate, investițiilor obligatorii.

 

Alice Tananaev, partener al ACT-MaltaVIP Ltd:

După notificarea autorităților referitor la achitarea tuturor contribuțiilor, precum și a faptului că locuiește în Malta (din data eliberării cardului de rezident) timp de cel puțin 12 luni, Ministerul emite un certificat de naturalizare, care intră în vigoare după ce solicitantul depune jurămîntul de fidelitate Republicii Malta. După aceea, străinului îi este eliberat pașaportul de cetățean maltez.

 

Odată ce toate plățile sînt făcute la timp și toate documentele sînt conforme cerințelor înaintate, investitorul străin și familia sa poate obține cetățenia Maltei, în termen de 13 luni.

 

Sursa: zagranitsa.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.