PARLAMENTUL A RATIFICAT ACORDUL PRIVIND CREAREA SPAȚIUL AERIAN COMUN CU UE

20.12.2012
Foto: ko.md

Documentul reprezintă cadrul juridic necesar pentru asigurarea accesului liber pe piața de transport aerian din statele membre ale spațiul aerian comun. Potrivit prevederilor acordului, Republica Moldova urmează să pună în aplicare legislația UE referitoare la transportul aerian în cel mult doi ani de la intrarea în vigoare a acestuia, cu excepția legislației cu privire la securitatea aviației, care urmează a fi aplicată în cel mult trei ani. Acordul mai prevede lansarea de zboruri low-cost către mai multe destinații din UE și prețuri mai mici pentru biletele de avion.

 

În același timp, viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim, a menţionat că biletele pentru zborurile avia nu se vor mai ieftini în curînd în Moldova, deoarece ieftinirea a avut loc în acest an.

 

Potrivit Comisiei politică externă și integrare Europeană, termenul legal de înaintare a tratatului internațional spre examinare Parlamentului n-a fost respectat, acesta fiind prezentat cu o întîrziere de patru luni de către Guvern.

 

Negocierile privind aderarea R. Moldova la spațiul aerian comun cu UE au început în iunie 2011.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.