PASAGERII VOR PUTEA PRIMI DESPĂGUBIRI DIN PARTEA COMPANIILOR AERIENE, CARE AU AVUT ÎNTÎRZIERI DE CÎTEVA ORE

14.02.2014
Foto: fr.fotolia.com

Uniunea Europeană majorează compensaţiile pasagerilor pînă la 600€ (820 dolari SUA), companiilor aeriene ale UE, zborurile cărora au avut întîrzieri de mai multe ore.

 

Proiect delege respectiv, inițiat de către Comisia Europeană, a fost recent aprobat de către Parlamentul European. Acum aceasta este în curs de examinare, de către statele membre ale UE. Se așteaptă ca legea să intre în vigoare la sfîrșitul anului curent.

 

Mărimea compensațieise estimează în dependenţă de faptul cu cîte ore a fost reţinut zborul, dar şi de durata acestuia.

 

Cîte 600€ va primi fiecare pasager în cazul în care întîrzierea va fi de șapte ore, iar distanța zborului ‒ mai mult de 6 mii de km. Aceasta va constitui 400 € pentru o întîrziere depînă la patru ore, iar distanță de pînă la 6 mii de km și pînă la 300 € în cazul în care, întîrzierea e de trei ore la 3,5 mii kilometri de zbor.

 

Proiectul de lege prevede, de asemenea, stabilirea unui sistem de control mai riguros al plîngerilor, parvenite din partea pasagerilor, dar și a reacției reprezentanților companiilor aeriene la ele. De asemenea, UE intenționează să oblige companiile aeriene să indice clar în preţul final al biletului și toate taxele suplimentare posibile şi ascunse, pe care consumatorii să le poată ulterior contesta.

 

Sursa: Aex.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.