PESTE 125 285 DE MOLDOVENI, BLOCAȚI ÎN ITALIA DUPĂ IMPUNEREA UNOR NOI RESTRICȚII

05.11.2020

 

 

În noaptea de marți spre miercuri, în Italia se instaurează carantină pe întreg teritoriul național, începînd de joi de la ora locală 22:00. Se estimează că în prezent comunitatea de moldoveni din această țară numără 125 285 de oameni.


Șeful guvernului italian Giuseppe Conte a semnat un decret, în noaptea de marți spre miercuri, ce instaurează carantină pe întreg teritoriul național începînd de joi de la ora locală 22:00 (21:00 GMT), informează miercuri mass-media din Peninsula, citată de AFP.

 

Alte măsuri restrictive, care urmează să e detaliate în ziua respectivă de Conte și vor în vigoare pînă la 3 decembrie, au fost de asemenea decise, inclusiv închiderea centrelor comerciale în weekend.

Mai mult de 750.000 de cazuri în Italia

 

Prima țară din Europa afectată de epidemia de COVID-19 în februarie, Italia a înregistrat peste 39.000 de decese la mai mult de 750.000 de cazuri, amintește France Presse.


Conform acestui nou decret, cele 20 de regiuni ale Italiei vor împărțite, potrivit presei, în trei zone – verde, portocaliu și roșu – în funcție de gravitatea situației epidemiologice și în care vor aplicate măsuri mai mult sau mai puțîn restrictive.

La nivel național, va impusă o restricție de circulăție de la 22:00 la 5:00 dimineață și nu se va putea circula în această perioada decît din motive legate de muncă sau de sănătate ce trebuie justicate.

Comunitate extrem de numeroasă de moldoveni

 

Liceele vor trebui să treacă la educație de la distanță, iar muzeele vor închise.

 

Centrele comerciale vor de asemenea închise în weekend sau de sărbători și transportul public nu va putea acceptă mai mult de 50% din capacitatea totală a pasagerilor. Croazierele sînt de asemenea anulate de la această dată, cu excepția celor deja în curs.

 

Ministerul Sănătății va decide cu privire la clasificarea regiunilor și posibilă schimbare a culorii lor pe baza a aproximativ douăzeci de factori, printre care rată de transmitere sau de ocupare a paturilor din spitale sau în unitățile de terapie intensivă.

Trebuie precizat că aceste măsuri îi vor afecta serios și pe moldovenii care trăiesc în Italia. Conform ultimelor date prezentate de autoritățile italiene, pe teritoriul italian sînt înregistrați 125 285 de cetățeni moldoveni care dețin un permis de ședere valabil.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.