PESTE 5500 DE LOCURI DE MUNCĂ VACANTE ÎN MOLDOVA

10.02.2016
 

5.550 de locuri de muncă sunt vacante, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă 73 la sută din acestea sunt destinate pentru persoanele din învăţământul secundar profesional, mediu general și pentru muncitorii necalificați.

 

Aproximativ 1.500 de locuri de muncă disponibile sunt destinate persoanelor cu studii medii şi superioare, iar puţin peste 4.000 - pentru muncitorii necalificaţi.

 

Cele mai multe oferte de angajare sunt la Chişinău, Ungheni şi Floreşti. În Capitală sunt aproape 1.900 de posturi de muncă vacante.

 

Angajatorii din oraşul Ungheni oferă 390 de locuri de muncă, iar cei de la Floreşti - 349. Cele mai căutate sunt persoanele cu studii superioare.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă, circa 350, sunt pentru lucrătorii medicali. Urmează contabilii, pentru care firmele oferă peste 180 de locuri, iar pentru profesori sunt aproape 150 de posturi.

 

Absolvenţii şcolilor profesionale pot ocupa una dintre cele 1.655 de funcţii vacante din industria textilă. Şi lucrătorii calificaţi în întreprinderile industriale au şanse mari să obţină un loc de muncă. Pentru ei sunt oferite 372 de locuri. Pentru vânzători sunt disponibile 270 de locuri de muncă vacante.

 

Datele oficiale arată că în decembrie anul trecut, în Moldova erau înregistraţi aproximativ 25.000 de șomeri.

 

Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.