PROCEDURA DE OBȚINERE A CERTIFICATULUI DE NAȘTERE ROMÂNESC A FOST SIMPLIFICATĂ

27.02.2015
Foto: viza.md

Procedura de obținere a certificatului de naștere românesc a fost simplificată. Despre aceasta informează Ambasada României în Republica Moldova. Noua procedură permite depunerea actelor necesare pentru obținerea certificatului de naștere românesc imediat după depunerea jurământului.

 

Această măsură vine în sprijinul cetățenilor care doresc redobândirea cetățeniei române prin scurtarea perioadei de timp pentru obținerea documentelor românești. Astfel, cetățenii care doresc depunerea documentelor pentru înscrierea actelor de stare civilă în aceeași zi cu data jurământului de credință nu au nevoie de programarea prealabilă și sînt scutiți astfel de drum suplimentar la Secția Consulară.

 

Ambasada României informează, de asemenea, că cetățenii care doresc să își depună documentele necesare transcrierii actelor de stare civilă, la o dată ulterioară, trebuie să se programeze la Ghişeele de informaţii sau prin sistemul Call Center, la numărul de telefon 022 855 002, disponibil de luni pînă vineri, între orele 8.00 și 14.00.

 

Actele necesare pentru obținerea certificatului de naștere românesc pentru cetățenii născuţi pe teritoriul Republicii Moldova sînt: certificatul de naștere emis de autoritățile Republicii Moldova (original și copie legalizată), certificatul de căsătorie sau extrasul de căsătorie, certificatul de divorț sau de deces (în cazul persoanelor divorțate sau văduve, în copie simplă), buletinul de identitate valabil (în copie simplă) și certificatul de cetățenie română.

 

Sursa: chisinau.mae.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.