PROCEDURA DE REDOBÎNDIRE A CETĂȚENIE ROMÂNE VA FI MODIFICATĂ

26.07.2012
Foto: ziaruldegarda.ro

Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie de la București, Gheorghe Emacu, aflat în vizită, ieri, la Chișinău, a declarat că procesul eliberării pașapoartelor pentru moldoveni va fi „fluidizat”.

 

Emacu, în cadrul întrevederii cu ministrul Justiției, Oleg Efrim, a anunțat că ar putea iniția un șir de amendamente la legea ce reglementează acest proces, pe care ar urma să le propună ministrului român al Justiției, Titus Corlățean.

 

După discuțiile pe care le-a purtat cu colegii săi din Ambasada României în Republica Moldova, Gheorghe Emacu a recunoscut că există anumite probleme, însă a subliniat că ”interesul nostru este ca Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România să funcționeze cît mai limpede și bine”.

 

Astăzi, Gheorghe Emacu și echipa care îl însoțește urmează să continue discuțiile necesare pentru fluidizarea procesului de redobîndire a cetățeniei române cu responsabili din Direcția notariat și avocatură a Ministerului Justiției de la Chișinău și cu cei de la Serviciul Stării Civile.
 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.