PROIECTUL CETĂȚENIEI PRIN INVESTIȚII, ÎNTRERUPT

23.07.2019

 

 

Statul a luat decizia de a întrerupe proiectul cetățeniei prin investiții, pînă va evalua toate cererile depuse pînă în acest moment.

 

Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că țara noastră nu va mai primi alte cereri, în afara celor 34 de solicitări deja existente. Dodon a anunțat că printre solicitanți au existat și companii cu proprietari dubioși. „Pînă acum, pentru cetățenia prin investiții au fost depuse 34 de cereri, unele au fost examinate, altele încă sînt în proces de examinare. Comisia nu va mai primi suplimentar. Decizia luată astăzi e ca Parlamentul să suspende proiectul, pînă ne clarificăm cu toate aspectele. A fost o companie cu bun nume atrasă în proiect, dar sînt și companii mici, inclusiv moldovenești, cu proprietari dubioși.

 

Pînă ne clarificăm, suspendăm proiectul. Vom lua decizia dacă mergem mai departe”, a spus Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Nu demult, ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a spus că dacă Parlamentul va întrerupe programul dobîndirii cetățeniei prin investiții, Republica Moldova va fi nevoită să plătească milioane de euro consorțiului de companii care gestionează proiectul. Programul de dobîndire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție a fost lansat în noiembrie 2018. Acesta este criticat dur de opoziție. Blocul politic ACUM, de exemplu, consideră că legea este o schemă de spălare, o posibilitate de legalizare a banilor de proveniență dubioasă și poate transforma R. Moldova într-o zonă offshore.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.