PROPUNERE DE OFERIRE A CETĂȚENIEI RUSIEI: LA ACHIZIȚIONAREA BUNURILOR IMOBILIARE

03.08.2017
Propunere de oferire a cetățeniei Rusiei: la achiziționarea bunurilor imobiliare
 

Rusia ar putea începe să ofere cetățenie străinilor la achiziționarea bunurilor imobiliare în valoare de mai mult de 50 de milioane de ruble sau crearea unei afaceri de orientare socială.

 

Propunerea corespunzătoare i-a fost înaintată ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov de către deputatul Adunării Legislative a Regiunii Leningrad, Vladimir Petrov, informează RIA Novosti. Este preconizat ca noua lege să fie adoptată, pentru a spori atractivitatea cetățeniei ruse, precum și atragerea oamenilor noi, care să locuiască în Rusia.

 

„Cetățeanul străin sau apatridul care dorește să devină cetățean al Federației Ruse, poate primi dreptul de prioritate la obținerea unui permis de ședere și a cetățeniei atunci, cînd achiziționează bunuri imobiliare pe teritoriul Federației Ruse, în valoare de mai mult de 50 de milioane de ruble sau decide să creeze o afacere în domeniul social sau o întreprindere, care să ofere asistență categoriilor defavorizate de cetățeni", se spune în adresarea deputatului.

 

După cum menționează Petrov, străinul va trebui să dovedească proveniența legală a banilor, pe care cumpără o proprietate sau deschide o afacere.

 

Potrivit părerii deputatului, în ultimii ani, prestigiul Rusiei pe scena internațională a crescut considerabil. În acest sens, atractivitatea cetățeniei ruse a crescut la fel de serios.

 

„Putem vedea că oamenii multor țări, inclusiv din Europa de Vest, America, încearcă să obțină pașaport rusesc. O serie de figuri proeminente ale culturii străine și de artă au devenit deja compatrioți ai noștri, promovînd imaginea țării noastre în lume", scrie deputatul.

 

În prezent, obținerea pașaportului rusesc și a permisului de ședere este o procedură destul de îndelungată și complicată, a adăugat deputatul. Totodată, în multe state există un mecanism care le permite străinilor să obțină pașaportul țării, atunci cînd investește în imobile sau afaceri.

 

Sursa: ria.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.