PUTIN: ACORDAREA CETĂȚENIEI AR TREBUI SIMPLIFICATĂ

08.12.2016
Putin: Acordarea cetățeniei Rusiei ar trebui simplificată cît mai mult posibil!
 

Președintele Federației Ruse a cerut să fie înlăturate toate obstacolele birocratice din procedura de obținere a cetățeniei ruse.

 

Președintele rus Vladimir Putin a cerut guvernului să ia măsuri pentru eliminarea barierelor birocratice din procedura de înregistrare în Federația Rusă sau de acordare a cetățeniei ruse, în special pentru cetățenii din fosta Uniune Sovietică, potrivit Interfax.

 

"În repetate rînduri am atras atenția Guvernului asupra faptului că problemele legate de dobîndirea cetățeniei ruse, în special pentru anumite categorii de cetățeni ai fostei Uniuni Sovietice, ar trebui să fie debirocretizate la maxim", a declarat Putin vineri, la 2 decembrie, la ședința comună a Consiliului prezidențial pentru cultură și artă și Consiliului pentru funcționarea limbii ruse.

 

În același timp, el a recunoscut că "nu este atît de simplu de a realiza acest lucru, ținînd seama de faptul că există o mulțime de componente legate de siguranță".

 

În același timp, Putin a subliniat că în Rusia, precum și în Statele Unite ale Americii, "numărul de persoane cu statut ilegal sau semi-legal este aproximativ egal și constitue mai mult de 10 de milioane de oameni".

 

"Cu siguranță, trebuie să ținem cont de acest lucru, care trezește o îngrijorare justificată și iritare în rîndul populației, în special în orașele mari. Iar acest lucru necesită de a restabili ordinea", a subliniat șeful statului.

 

El a adăugat că "aceleași observații se referă la înregistrare".

 

"Am anulat înregistrarea, constituția interzice acest lucru, dar anumite reguli trebuie să existe", a spus Putin.

 

Sursa: kp.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.