RĂZBOI ÎN ISRAEL: MORŢI ŞI RĂNIŢI ÎN FÎŞIA GAZA

15.11.2012
Foto: i.web.srsvc.com

Schimburi de focuri au avut loc în cursul nopţii de sîmbătă spre duminică la frontiera dintre Israel şi Fîşia Gaza, confruntările soldîndu-se cu moartea a cel puţin patru palestinieni şi rănirea a opt israelieni, în timp ce statul evreu ameninţă cu o ofensivă de amploare, informează AFP.

 

Combatanţi palestinieni au lansat un obuz, sîmbătă seara, spre un vehicul militar israelian, în partea de nord a Fîşiei Gaza, în apropierea frontierei cu Israelul. Patru militari israelieni au fost răniţi în incident. Atacul a fost revendicat de Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei. Israelul a ripostat, atacînd poziţii din zona Khan Younes; în urma tirurilor israeliene, cel puţin patru palestinieni au fost ucişi, iar alţi 20 au fost răniţi. În cursul nopţii, militanţi palestinieni au lansat aproximativ 60 de rachete spre teritoriul israelian, rănind uşor patru civili israelieni în oraşul Sderot.

 

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat duminică dimineaţă că statul evreu este "pregătit de o escaladare" a ripostei în urma incidentelor, sugerînd posibilitatea unei ofensive de amploare în Fîşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării islamiste Hamas.

 

Sursarosbalt.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.