RADA UCRAINEI RECOMANDĂ SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII PUNCTELOR DE TRECERE A FRONTIEREI CU NERECUNOSCUTA RMN

19.06.2014
Foto: ntv.ru

Rada Supremă a Ucrainei a luat decizia de închidere a frontierei cu Rusia din cea de-a doua încercare. Pentru decizia "Cu privire la măsurile de sporire a nivelului securităţii frontierei de stat" № 4048a au votat 261 de deputaţi ai poporului, transmite LIGABusinessInform.

 

Prin această decizie Parlamentul recomandă Serviciului de Stat Grănicerica în termen de o lună să-și extindă personalul pentru paza porţiunii frontierei de stat cu Federația Rusă. Cabinetului de Miniştri i s-a recomandat ca în termen de o lună să ia decizia  referitor la faptul care puncte de trecere a frontierei ruso-ucrainene ar trebui să fie lăsate deschise și lucrările cărora trebuie sistate temporar.

 

De asemenea, Cabinetului de Miniştri i s-a recomandat să aprobe documentele necesare pentru delimitarea unilaterală a porțiunii terestre a graniţei cu Rusia, care va fi echipată după exemplul frontierelor externe ale Uniunii Europene, să suspende lucrul punctului de control de la frontiera cu republica separatistă Transnistria și să intensifice controlul pe acest segment.

 

Rada insistă, de asemenea, ca Cabinetul de Miniştri să aloce fonduri pentru utilarea frontierei cu Federația Rusă și lărgirea statului de personal al Serviciului de Stat Grăniceri. Controlul asupra punerii în aplicare a recomandărilor va trebui să-l realizeze Comisia Parlamentară pentru Securitate Națională și Apărare.

 

Sursa: Viza.md


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.