RATA DE REFUZ A CERERILOR DE VIZE PENTRU MOLDOVENII CARE DORESC SĂ PLECE ÎN ITALIA, ÎN SCĂDERE

24.01.2013
Foto: allfun.md

,,Constatăm că intrările în statul italian au avut loc, în mare parte, în baza acordurilor legale bilaterale, iar procentul de refuz pentru moldovenii care doresc să vină în statul italian este mai mic și coboară din an în an", a spus noul Ambasador al Republicii Italiene în Republica Moldova, Enrico Nunziata, în cadrul recentei întrevederi cu prim-ministrul Republicii Moldova.


El a adăugat că "Italia s-a angajat să susțină ferm Moldova în procesul său de integrare în structurile europene, inclusiv la capitolul liberalizării regimului de vize. Acest lucru este relevant și în ceea ce ține de imigrarea cetățenilor moldoveni în Italia".


În perioada anului 2011, cetățenilor li s-au eliberat cu 7,8% mai multe vize decît în anul 2010. Din numărul total de vize acordate, o bună parte au constituit vize naţionale și de tip D.


Una dintre principalele cauze ale refuzurilor în acordarea vizelor pe parcursul anului 2011 a fost completarea greşită de către cetățenii moldoveni a cererilor pentru viza de tip C şi D. În cazurile respective, cetăţenii Republicii Moldova, cărora li s-a refuzat eliberarea vizei Schengen pe parcursul anului 2011, după o anumită perioadă li s-a acordat viza naţională italiană.

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.