RECEPŢIE CU VIN MOLDOVENESC LA REŞEDINŢA DE STAT DIN CHINA

26.02.2013
Foto: mfa.gov.md

Pe data de 21 februarie, Departamentul Afaceri Consulare al MAE al Republicii Populare Chineze a dat la reşedinţa de stat Diaoyutai o recepţie cu vin moldovenesc pentru circa 400 de reprezentanţi ai ambasadelor, ministerelor centrale şi guvernelor locale, a marilor întreprinderi de stat şi private chineze.


Evenimentul, prilejuit de Noul An Chinezesc, a fost inaugurat prin discursul Directorului General Huang Ping, Republica Moldova fiind menţionată printre cele 17 state cu care China a avut consultări consulare, întregul grup fiind calificat ca „ţări cu care China a avut relaţii consulare strălucite în 2012”.


La recepţie s-au servit în exclusivitate vinuri moldoveneşti oferite de Ambasadă, cu ajutorul unor importatori. Contribuţia misiunii la organizarea recepţiei a fost anunţată distinct şi salutată de participanţi ca element reuşit de promovare a imaginii ţării şi a calităţii alese a vinului moldovenesc.


În anul 2012, China a fost vizitată de peste 27 milioane de străini, iar circa 83 de milioane de cetăţeni chinezi au călătorit peste hotare. China îşi propune ca dialogul privind facilitarea regimului de vize să continuie şi în anul 2013, pentru ca schimburile cetăţenilor să sporească şi mai mult. În această formulă se include şi Republica Moldova, cea de-a două rundă a consultărilor consulare urmând să aibă loc la Chişinău.


Sursa: moldova.org
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.