REFUZUL DE VIZĂ AMERICANĂ NU ESTE DEFINITIV

24.07.2014
Foto: alinaghenciu.com

Refuzul de viză americană nu este definitiv. Ofiţerul consular va reexamina cazul, în situaţia în care solicitantul prezintă dovezi suplimentare şi convingătoare care demonstrează legăturile sale în afara Statelor Unite.

 

Pentru aceasta, solicitantul va trebui să ia legătura cu Ambasada SUA pentru a obţine informaţii privind procedura de solicitare repetată a vizei.

 

Din păcate, unii solicitanţi nu se vor califica pentru o viză indiferent de numărul solicitărilor depuse, dacă situaţia lor personală, profesională sau financiară nu se schimbă în mod considerabil de la o solicitare la alta.

 

Recomandăm să vă revizuiți atent situaţia personală. Înainte de a repeta solicitarea vizei este util să răspundeţi la următoarele întrebări:

 

-Am expus situaţia mea cu exactitate?

-A omis ceva ofiţerul consular?

-Există vreo informaţie suplimentară pe care o pot prezenta pentru a-mi dovedi legăturile strînse şi reşedinţa permanentă în afara Statelor Unite?

 

Țineți cont de faptul că o să fiți nevoit să achitați taxa consulară nerambursabilă de viză la fiecare solicitare, indiferent dacă viza este sau nu este emisă.

 

Serviciile prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare acreditate în Republica Moldova în materie de viză pot fi apreciate AICI.

 

 

Sursa: moldova.usembassy.gov

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.