VIZĂ DE SCURTĂ ȘEDERE

Pentru a călători în Egipt, cetățenii Republicii Moldova trebuie să solicite viză de intrare la Ambasada Egiptului din București. Pentru a obține o viză de scurtă ședere (care permite șederea pe teritoriul țării pe un termen ce nu depășește 90 de zile), urmează să depuneți la Secția Consulară:

Documente necesare: 

 În cazul călătoriei cu scop turistic:
1. Copia paşaportului, valabil cel puţin încă șase luni de la data expirării vizei.
2. Copia paginii care conține datele de identificare din paşaport.
3. 2 fotografii color, tip paşaport, făcute pe fundal deschis.
4. Asigurare de sănătate şi accident.
5. Formularul de cerere, completat lizibil şi integral cu caractere latine. Descarcă formularul de cerere pentru viză (mai jos).
6. Adeverinţa de la locul de muncă din partea angajatorului moldovenesc sau orice altă dovadă despre activitatea solicitantului de viză, care trebuie să conţină salariul, scopul, perioada călătoriei.
7. Dacă solicitantul este student sau elev, trebuie depuse certificatul de la locul de studii şi carnetul de student în original şi o copie.
8. Copia rezervării de bilet tur-retur.  
9. Copia confirmării din partea hotelului despre rezervarea unui număr. Această confirmare trebuie să fie emisă de către hotel şi să conţină datele de contact. Dacă persoana a apelat la o agenţie de turism, se va prezenta de asemenea voucherul turistic în original şi o copie a acestuia, precum şi contractul cu agenţia de turism.
10. Dovada deținerii mijloacelor financiare proprii, necesare pentru acoperirea cheltuielilor de călătorie (certificat bancar sau extras din contul bancar în original).


În dependență de scopul călătoriei, urmează a fi depuse suplimentar documente justificative privind scopul călătoriei şi certificatul privind acoperirea cheltuielilor financiare.


În cazul călătoriei cu scop de vizită a rudelor, prietenilor şi cunoştinţelor:
• Invitaţie (în cazul în care mergeţi pe cont propriu, la un prieten/rudă. Este necesară copia paşaportului  persoanei care vă invită şi semnează invitaţia)


În cazul călătoriei cu scop de afaceri de scurtă durată:
• Invitație din partea companiei egiptene sau confirmare din partea companiei moldovenești care trimite respectivul cetățean în Egipt.


Informație suplimentară
Unele categorii de cetățeni moldoveni pot obține viză la sosire, fiind scutiți de obligativitatea obținerii unei vize în prealabil, la acestea se referă:
1. cetățenii de sex masculin, toate categoriile de vîrstă;
2. cetățeni de sex feminin:
• pînă la 15 ani
• începînd cu 35 de ani

 

IMPORTANT

 

Atenție!
Ambasada Republicii Arabe Egipt nu recomandă cetățenilor moldoveni să plece spre Egipt fără o viză obținută în prealabil, întrucît acestora li se poate refuza intrarea pe teritoriul Egiptului.


Altele
• Termenul de perfectare a vizei este de 7 zile.
• Termenul de depunere a setului de acte: cu minim 2 săptămîni pînă la călătorie.

 

Informaţie din domeniul sănătăţii:
1. Vaccinarea împotriva frigurilor galbene este necesară în cazul în care aţi vizitat sau aţi tranzitat ţări cu regiuni infectate pe parcursul ultimelor 6 zile. Cerinţă valabilă şi pentru ţările: Angola Republica Benin, Burkina Faso, Burundi, Camerun, Republica Centrafricană, Ciad, Republica Congo, Republica Democrată Congo, Cote d’Ivoire, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Gabon, Gambia, Ghana, Guineea, Guineea Bissau, Kenya, Liberia, Mali, Niger, Nigeria, Rwanda, Sao Tome şi Principe, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, Zambia, Belize, Bolivia, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Panama, Peru, Surinam, Trinidad şi Tobago, Venezuela.
2. Persoanele ce nu dispun de certificatul de vaccinare vor fi supuşi carantinei.
3. Excepţie de la vaccinare:
• copii cu vîrsta mai mică de 1 an;
• pasagerii de tranzit care nu părăsesc aeroportul şi îşi continuă călătoria cu aceeaşi aeronavă.


Avertizare:
În perioada cuprinsă între lunile iunie şi octombrie se menţine un risc scăzut al malariei în formele malignă şi benignă în El Faiyum. Profilaxia nu este recomandată.

Taxă consulară
20USD
Unde ne adresăm: 

Ambasada Republicii Arabe Egipt în România

Adresa Cancelariei: B-dul Dacia Nr.67, Sector 1
Adresa Secției Consulare: str. Polonă 33
Telefon: (0040-21) 211 09 38,  211 09 39
Fax: (0040-21) 210 03  37
E-mail: embassy.bucharest@mfa.gov.eg
Program de lucru: luni-vineri 10.00-12.00; 14.00-15.00
Serviciul de vize: luni, joi 10.00-14.30


Dacă mergeţi pe cont propriu, este necesar să contactaţi reprezentanţii Ambasadei la București la numărul de telefon (0040-21) 211 09 38, să vă programaţi ziua depunerii setului de acte complet, să expediaţi actele prin fax și, la rîndul său, setul va fi expediat în Cairo pentru verificare şi aprobare, după care veţi fi contactat în legătura cu emiterea vizei.

Nu sunt voturi încă
0
Nu sunt voturi încă

AtaşamentMărime
Formularul de cerere pentru viză pentru Egipt608.25 KB

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.