REGIM SIMPLIFICAT DE TRECERE A HOTARULUI PENTRU LOCUITORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

16.03.2015
Regim simplificat de trecere a hotarului pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului
Foto: viza.md

Chișinăul și Tiraspolul au convenit să revină la practica anterioară de simplificare a traversării hotarului administrativ între cele două maluri ale Nistrului în perioada sărbătorilor pascale. Informația a fost comunicată de liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, în cadrul briefingului comun cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, în contextul problemei circulației libere a persoanelor.

 

Evgheni Șevciuk a menționat că partea transnistreană se pronunță pentru minimalizarea barierelor, iar pentru aceasta e nevoie de rezolvat un șir de probleme, de care se vor ocupa grupurile de lucru corespunzătoare.

 

„Am convenit la prima etapă să reluăm practica de simplificare a procedurii de traversare a hotarului în perioada marilor sărbători religioase, cum ar fi Paștele, Paștele Blajinilor, posibil Crăciunul, pentru ca în aceste zile să nu apară cozi la hotar. Am convenit să elaborăm un mecanism simplificat de traversare a hotarului în aceste zile. Vine Paștele și vă veți putea convinge de simplificarea procedurii. Cred că este un pas foarte pozitiv”, a declarat Șevciuk.

 

Reamintim că portalul Viza.md a lansat un compartiment informațional dedicat în exclusivitate subiectelor de interes cu relevanță consulară pentu cetățenii de pe malul stîng al Nistrului. Persoanele interesate pot formula întrebări și comentarii, precum și să obțină răspunsuri video.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.