REGIMUL LIBERALIZAT DE VIZE PENTRU MOLDOVENI SE AMÎNĂ PENTRU PERIOADA DE VARĂ

12.02.2014
Foto: Ben Zank

Semnarea Acordului de asociere RM-UE este preconizată pentru sfîrșitul lunii august – începutul lunii septembrie. Data a fost confirmată de către comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate a UE, Stefan Fule, în cadrul unei întrevederi care a avut loc cu președintele fracțiunii PDM din Parlamentul Republicii Moldova, Marian Lupu, după reuniunea Comitetului pentru Afaceri Politice, Drepturile Omului și Democrație al Adunării Parlamentare EURONEST, la care au participat.

 

În acest context, președintele PDM a dat asigurări că legislativul de la Chișinău intenționează să ratifice Acordul pînă la alegerile parlamentare generale, programate în toamna acestui an. 

Cu privire la liberalizarea regimului de vize în spațiul Schengen pentru cetățenii Moldovei, votul final în plenul Parlamentului European în acest sens este programat pentru perioada 24-27 februarie, la Strasbourg.

 

Autoritățile europene au dat asigurări cu privire la o dezbatere pozitivă și un consens politic puternic, astfel ca toate procedurile oficiale la nivelul UE să poată fi finalizate în iunie-iulie curent, iar Republica Moldova să devină următorul stat vecin al UE care să beneficieze de regim liberalizat de vize.
 

Sursa: Noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.