REGULILE DE INTRARE ÎN SUA ȘI MAREA BRITANIE VOR FI ÎNĂSPRITE

13.01.2021

 

 

Cei care sosesc în SUA vor fi obligați să prezinte date că nu sînt infectați cu coronavirusul de tip nou.


Autoritățile americane vor obliga persoanele care sosesc în țară înainte de aterizarea în avion să prezinte date că testul lor de infectare cu noul coronavirus a arătat un rezultat negativ. Despre aceasta marți, 12 ianuarie, a anunțat versiunea electronică a ziarului The Wall Street Journal.

 

Se precizează că această măsură în țară va fi introdusă din 26 ianuarie.

 

"Pasagerii trebuie să treacă un control medical cu cel mult trei zile înainte de călătorie și să prezinte rezultatul companiei aeriene. Cei care au fost deja bolnavi cu Coronavirus vor putea prezenta un document care să confirme că s-au recuperat", se spune în comunicat, transmite korrespondent.net.

 

În absența certificatelor și refuzului de a trece testul pentru coronavirus, compania aeriană va trebui să refuze pasagerului îmbarcarea, se spune în mesajul autorității de reglementare.


Sursele ziarului au precizat că reprezentanții marilor companii aeriene din SUA nu se opun noilor norme, dar consideră că în cazul introducerii lor, ar trebui anulate alte restricții privind noul coronavirus privind zborurile aeriene.

În plus, înăsprirea măsurilor de carantină pentru cei care intră în țară a fost declarată și în Marea Britanie.

 

"Începând de vineri, 15 ianuarie, toți cei care sosesc în marea Britanie, ar trebui să arate un rezultat negativ pentre COVID-19 sau echivalent de diagnosticare standard nu mai mult de 72 de ore înainte de a călători în țară", a anunțat Ministerul Transporturilor din Marea Britanie.

 

În același timp, se remarcă faptul că copiii sub 11 ani nu trebuie să facă teste înainte de plecare.

 

În același timp, pasagerii care sosesc în Marea Britanie din țările care nu fac parte lista guvernamentală a coridoarelor de transport (în special din Ucraina), trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile, indiferent de rezultatul testului. Cei care nu vor respecta această regulă vor fi amendați, începînd cu 500 de lire sterline, a remarcat guvernul.

 

Pentru transportarea pasagerilor care nu respectă noile reguli, vor fi pedepsiți și operatorii de transport. Înainte de îmbarcarea în avion, tren sau feribot, transportatorii vor fi obligați să verifice pasagerii dacă dețin un test negativ pentru COVID-19.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.