REPUBLICA MOLDOVA VA LĂRGI REȚEAUA DIPLOMATICĂ

03.01.2019
 

În acest an ar putea fi deschise ambasade ale Republicii Moldova în Argentina, India, Irlanda şi Gana, dat fiind faptul că lărgirea reţelei diplomatice a ţării noastre în străinătate este un obiectiv al Ministerului Afacerilor Externe.

 

În cadrul unui interviu pentru Radio Moldova Actualităţi, şeful diplomaţiei moldoveneşti, Tudor Ulianovschi comentează acest aspect. „Prezența diplomatică în Gana care este un centru regional politic de influență în Uniunea Africană va aduce valoare adăugată în primul rînd din punct de vedere a susținerii pe dimensiunea internațională și a Agențiilor ONU și altora. Pe de altă parte, de ce nu, să ne gîndim la Africa ca la o piață posibilă de export. La moment înregistrăm export de înghețată, de carne de bovină, de produse moldovenești pe piața africană.

 

Poate fi și o opțiune, Argentina reprezintă o țară cu o pondere majoră în spațiul hispanic în America Latină și America Centrală”, a declarat ministrul Tudor Ulianovschi. În continuare, ministrul Tudor Ulianovschi se referă la importanța cooperării țării noastre cu statele din Golf, acolo unde Republica Moldova are deschise deja două ambasade – la Doha și Abu-Dabi.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.