ROMÂNIA ATRAGE TURIȘTI CU ISTORIA RELAȚIEI DE RUDENIE DINTRE PRINȚUL CHARLES ȘI DRACULA

08.11.2012
Foto: i.telegraph.co.uk

Oficiul Național Român de Turism atrage turiști din Marea Britanie, vorbindu-le despre relația de rudenie dintre prințul Charles și contele Dracula, despre care însuși Charles a vorbit acum un an, scrie presa britanică.

 

La expoziția turistică World Travel Market de la Londra, România propune o broșură care descrie întreaga ramură a relației de rudenie dintre prinț și voievod, domnul principatului medieval al Țării Românești, Vlad Țepeș, care, din cauza cruzimii sale, a devenit prototipul lui Dracula. Standul național român prezintă, de asemenea, un video în care însuși Charles, rîzînd, vorbește despre dragostea sa pentru România.

 

"Transilvania este în sîngele meu. Legătura genealogică arată că Vlad Țepeș este strămoșul meu, deci eu, de asemenea, parțial, aparțin acestei țări", a declarat prințul anul trecut într-un interviu pentru unul dintre canalele de televiziune prin satelit din România. Astfel, operatorii de turism din România speră să atragă în țară mai mulți turiști britanici. Potrivit arborelui genealogic descris, prințul este strănepot de gradul 16 al lui Țepeș. Prințul Charles nu-și ascunde dragostea pentru România. Este cunoscut faptul că, în 2006, el a cumpărat o fermă în Transilvania, care de ceva timp, primește vizitatori ca un hotel.

 

Sursa: votpusk.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.