RUSIA ÎȘI PROPUNE SĂ STIMULEZE TURISMUL

04.08.2023

 

 

Ministerul rus de Externe a adoptat marţi măsuri pentru a facilita călătoriile oamenilor de afaceri şi turiştilor, prin lansarea unui site pentru vize electronice valabile pînă la 16 zile într-o perioadă de 60 de zile. Opţiunea este disponibilă pentru cetăţenii din 55 de ţări, inclusiv state membre ale Uniunii Europene şi ţări asiatice și costă 52 de dolari, transmite noi.md cu referire la Digi24.ro. Scopul este de a promova turismul şi o perspectivă mai bună asupra Rusiei.

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat viza electronică în 2018, dar planurile au fost întîrziate de pandemia de coronavirus. Această măsură înseamnă că procedura laborioasă de obţinere a unei vize nu va mai fi necesară pentru mulţi turişti. În locul documentaţiei tipărite, aplicaţia poate fi încărcată online, cu confirmare prin e-mail după ce cererea a fost verificată. Măsura este în conformitate cu practica din alte ţări. În Germania, un avertisment de pe site-ul Ministerului de Externe care atrage atenţia asupra călătoriilor în Rusia a rămas în vigoare. Cetăţenii germani şi persoanele cu cetăţenie germano-rusă riscă să fie arestate arbitrar, se arată în textul avertismentului.

 

De asemenea, raportul notează "atacuri repetate cu drone" în ţară, inclusiv la Moscova, şi avertizează cu privire la posibile atacuri asupra infrastructurii de transport, în special traficul feroviar. Zborurile directe către Rusia de pe aeroporturile din UE au fost oprite în urma invaziei ruse din Ucraina în februarie anul trecut. Pasagerii aerieni trebuie să facă ocoluri prin Turcia, Armenia sau Georgia. Călătoria terestră prin Finlanda şi Polonia rămîne posibilă. Călătorii sînt supuşi unor controale stricte la frontieră şi există limite privind transportul de numerar. Cardurile bancare occidentale nu mai funcţionează la bancomatele ruseşti. De menționat că între Republica Moldova și Federație Rusă funcționează un regim fără de vize. Totodată, informații exhaustive despre vize pot fi găsite pe viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.