RUSIA A ÎNCEPUT SĂ ELIBEREZE VIZE ELECTRONICE GRATUITE

13.09.2017
Rusia a început să elibereze vize electronice gratuite
Foto: viza.md

Rusia a început eliberarea vizelor electronice gratuite, în scopul vizitării Orientului Îndepărtat pentru cetățenii a 18 state, din 8 august. Timp de o lună 1,3 mii de străini s-au folosit de inovație. În prezent, regimul de intrare în Federația Rusă cu vize electronice funcționează prin intermediul a două puncte de control: Portul Maritim Vladivostok și Aeroportul Knevici. De la 1 ianuarie 2018 vor fi deschise pentru oaspeții străini Kamceatka și Sahalinul.


Popularitatea acestor regiuni crește pe an ce trece. Potrivit datelor Rosturizm, în anul 2016, Regiunea Sahalin a înregistrat o creștere de 60% a fluxului turistic, primind 165 mii de turiști.


"Cererea pentru Orientul Îndepărtat ca destinație turistică crește cu fiece an, acest fapt reiese din datele înregistrate: în anul 2016, fluxul total al turismului către regiunile din Districtul Federal Orientul Îndepărtat, a crescut cu 35%. Potrivit datelor înregistrate anul trecut, regiunea a fost vizitată de circa 3 milioane de persoane, dintre care circa 568 de mii - străini. Practica unică a țării de a adopta regimului vize simplificat va face ca regiunile din Orientul Îndepărtat să fie mai deschise pentru turiștii din străinătate, contribuind la dezvoltarea turismului în regiune în continuare“, a menționat șeful Agenției Federale de Turism Oleg Safonov.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.