RUSIA NU VA PERMITE ADOPTAREA REZOLUŢIEI ONU PENTRU SIRIA, CARE IMPUNE SANCŢIUNI

27.09.2012
Foto: rosbalt.ru

Noua rezoluţie a ONU pentru Siria nu este o prioritate în acţiunile de reglementare a conflictului sirian. Despre aceasta a declarat reprezentantul permanent la ONU, Vitalii Ciurkin.

 

Potrivit spuselor lui, rezoluţia este „o prioritate în activitatea reprezentantului special al ONU pentru Siria şi Rusia pentru stabilirea dialogului între părţi în baza prevederilor Convenţiei de la Geneva, care se află pe masa de discuţii în varianta coordonată pe 30 iunie”.

 

Ciurkin a subliniat că Rusia nu poate permite adoptarea rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU, care prevede sancţiuni, transmite mass-media electronică.

 

CS al ONU se va reuni miercuri în şedinţă pe tema „Pacea şi securitatea în Orientul Mijlociu”, principalul accent la care va fi pus pe problema Siriei. Experţii apreciază că şedinţa va fi una dificilă din cauza disensiunilor pe această temă dintre Rusia şi China, pe de o parte, şi SUA, Marea Britanie, Franţa, din altă parte.

 

Tutuşi, unii diplomaţi ruşi speră că se va reuşi obţinerea unui consens. Problema siriană va fi discutată la modul serios şi la întrevederea cu reprezentantul special la ONU, Lakhdar Brahimi.
 

 

Sursa: rosbalt.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.