RUSIA A SIMPLIFICAT PROCEDURA DE OBȚINERE A CETĂȚENIEI

07.09.2017
Rusia a simplificat procedura de obținere a cetățeniei
 

Președintele FR Vladimir Putin a semnat o lege care permite anularea deciziilor privind dobîndirea cetățeniei ruse persoanelor condamnate pentru terorism și extremism, dar și introduce procedura de depunere a jurămîntului, la obținerea cetățeniei FR.


În plus, legea stabilește procedura simplificată de obținere a cetățeniei și a permisului de ședere permanent în Federația Rusă pentru ucraineni. Legea a intrat în vigoare la 1 septembrie 2017.


În special, legea simplifică procesul de obținere a cetățeniei și a permisului de ședere permanent în Federația Rusă pentru ucraineni. Este preconizat ca cetățenii Ucrainei care doresc să obțină cetățenia Federației Ruse trebuie să semneze cererea de renunțare la cetățenia ucraineană, acest document este perfectat și întărit notarial, un exemplar rămîne la Serviciul de Migrație al Federației Ruse, al doilea este trimis în Ucraina.


Această cerere va înlocui certificatul care trebuia să fie obținut anterior de la organele abilitate ale Ucrainei. Aceeași procedură este prevăzută pentru ucrainenii care doresc să obțină un permis de ședere permanentă în Federația Rusă.

 

Jurămîntul


Legea include și textul jurămîntului la obținerea cetățeniei. "Eu (Numele Prenumele), primind în mod voluntar și conștient cetățenia FR, jur să respect Constituția și legislația Federației Ruse, drepturile și libertățile cetățenilor săi, să îndeplinesc îndatoririle cetățeanului Federației Ruse în beneficiul statului și al societății, să apăr libertatea și independența FR, să fiu loial Rusiei, să respect cultura, istoria și tradițiile țării", se spune în textul jurămîntului.

 

Pașaportul cetățeanului FR îi va fi eliberat imediat după depunerea jurămîntului. Legea stabilește că procedura de depunere a jurămîntului la obținerea cetățeniei Federației Ruse va fi reglementată prin decretul președintelui FR.

 

Anularea deciziilor privind cetățenia


În legislația anterioară a Rusiei erau stabilite o serie de cerințe pentru cetățenii străini și apatrizii care doreau să obțină cetățenia rusă. Una dintre acestea era obligația de a respecta Constituția și legislația Federației Ruse. Totodată, decizia de a dobîndi cetățenia FR era supusă anulării, în cazul în care solicitantului îi erau prezentate documente falsificate sau informații cu bună știință false, ceea ce trebuia să fie confirmat în instanța de judecată.

 

Noua lege stabilește că comunicarea informațiilor false pot fi considerate din start încălcare a obligației de a se conforma legislației Federației Ruse, în cazul în care scopul dobîndirii cetățeniei au fost întreprinse activități împotriva ordinii constituționale a Federației Ruse. Printre acestea se numără comiterea unei infracțiuni, pregătirea și încercarea de a comite o crimă sau un act extremist, terorist. În acest caz, prin hotărîrea definitivă a instanței de judecată pentru comiterea infracțiunilor numite, aceasta este motiv pentru anularea cetățeniei obținute.

 

Totodată, odată anularea deciziilor privind acordarea cetățeniei ruse celor condamnați pentru terorism și extremism nu se va referi și la soția și copiii infractorului.

 

Sursa: segodnya.ua
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.