SCHENGEN ÎN AȘTEPTAREA "RESETĂRII"

26.05.2014
Foto: presseurop.eu

Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a făcut apel către Europa să înceteze existența zonei de liberă circulație a persoanelor, bunurilor și serviciilor.

 

Într-unarticol publicat, joi, în revista „Le Point”, Nicolas Sarkozy şi-a expus punctul de vedere referitor la faptul că spațiul Schengen, în forma lui actuală, a devenit mai curînd o problemă, decît un avantaj pentru țările care au semnat cîndva Acordul Schengen. Afluxul imigranților, sistemul social care slăbeşte, toate acestea se referă, în primul rînd, la Franța, a declarat el.

 

"Politica europeană în domeniul migrației a suferit eşec, necesitatea înlocuirii Schengen-1 cu Schengen-2, devine din ce în ce mai evidentă ‒ îl citează pe politician ziarul britanic „The Telegraph” ‒ membre ale celui de-al 2 spațiu Schengen vor putea fi numai acele țări care sînt de acord cu politica anterioară de migrație aplicată".

 

Declarațiile lui Sarkozy au venit tocmai în contextul alegerilor pentru Parlamentul European, care au loc în statele membre ale UE.

 

Fostul președinte al Franţei, de asemenea, a făcut apel şi către Bruxelles-lul oficial de a transmite puterea oficială înapoi guvernelor naționale.

"Europa nu este destinată pentru organizarea dumpingului social şi migrațional, aproape întotdeauna din contul Franței", a adăugat el.

 

Vă reamintim că o retorică similară Nicolas Sarkozy aborda încă în anul 2012, acuzînd Grecia de fluxul de imigranți ilegali în alte țări ale zonei. În schimbul Zonei Schengen, din care fac parte 26 de țări din Europa, Sarkozy propune Franţei să organizeze o zonă economică franco-germană, unind cele două cele mai puternice economii ale UE. "Acest lucru îi va permite Franței să-i protejeze mai bine interesele în fața concurenţei germane, prin eliminarea impozitelor și dezavantaje sociale", a adăugat el.

 

 

 

Sursa: Visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.