SCHIMBĂRI IMPORTANTE PENTRU MOLDOVENII CU DUBLĂ CETĂȚENIE

23.07.2018
 

Începînd cu ziua de astăzi au intrat în vigoare modificările privind perioada de valabilitate a paşapoartelor româneşti. Respectiv, aceasta se dublează, de la 5 la 10 ani, pentru acei care au împlinit 18 ani.

 

Au fost operate schimbări şi în cazul copiilor şi adolescenţilor, transmite Digi24.ro. Persoanele, care au 18 ani și își depun de vineri actele pentru pașaport vor avea documentul valabil timp de 10 ani, și nu pe o perioadă de cinci ani, așa cum era pînă în prezent. Pentru copiii care nu au împlinit vîrsta de 12 ani valabilitatea va fi de trei ani, iar pentru cei cu vîrste între 12 și 18 ani actul va expira abia după cinci ani de la data eliberării. Noua lege, care intră în vigoare din 20 iulie, aduce schimbări importante și pentru pașaportul temporar: trebuie să aveți motive serioase și să dovediți cu acte nevoia de a vă deplasa de urgență în străinătate. Sînt acceptate motive care țin de sănătate, de probleme de familie sau de probleme de serviciu.

 

De exemplu, dacă aveți nevoie să ajungeți la o conferință, va trebui să dovediți cu acte acest lucru, iar pașaportul va fi eliberat în cel mult trei zile. Costurile pașapoartelor nu se schimbă, odată cu intrarea în vigoare a noii legi. Prețul unui pașaport temporar este de 96 de lei româneşti, iar al unuia electronic de 258 de lei româneşti.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.