SHANGHAIUL ÎŞI VA EXTINDE POLITICA FĂRĂ VIZE ŞI ASUPRA PASAGERILOR NAVELOR DE CROAZIERĂ

25.09.2013
Foto: plaske.travel

Aproape 8.300 de turişti străini, acesta e "cîştigul" Shanghaiului, unul dintre oraşele Chinei, care a decis să introducă aici regimul fără vize de 72 de ore pentru pasagerii liniilor aeriene de tranzit din 45 de țări ale lumii. Acum aceeaşi practică responsabilii vor să o extindă și în cazul pasagerilor naveler de croazieră, care sosesc în porturile din China.

 

Conform regulilor, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie anul curent, pasagerii care tranzitează o țară terță prin aeroportul din Shanghai se pot reţine în oraș timp de 3 zile pentru a lua cunoştinţă de atracțiile sale. Iar pentru aceasta ei nu au nevoie de viză.

 

La data de 1 septembrie aproximativ 8300 de cetăţeni străini au profitat de această oportunitate. Cel mai mare interes regimul fără de vize de la Shanghai le-a trezit cetățenilor SUA (1200 de americani au rămas timp de trei zile în oraș pe parcursul a 8 luni). Pe al doilea loc se situează turiștii din țările europene, inclusiv Germania, Franța și Marea Britanie (670 turiști).

 

Orașul intenționează să-şi extindă politica fără de vize şi asupra pasagerilor navelor de croazieră, precum şi să deschidă magazine duty-free și puncte de restituire a TVA în scopul consolidării poziției de centru turistic internaţional.

 

Cu toate acestea, potrivit experților, creșterea numărului de pasageri aflaţi în tranzit este mai mică decît a fost prognozat. În China acest lucru este legat, în primul rînd, de reducerea generală a numărului de turiști străini și slăbirea economiei globale.

 

În prezent, patru oraşe din Imperiul Ceresc practică politica regimului fără vize timp de 72 de ore pentru pasagerii aflaţi în tranzit ‒ Shanghai, Beijing, Guangzhou și Chengdu. În viitorul apropiat la aceste localităţi va adera şi Kunming ‒ oraș din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei.

 

Sursa: Visa4.ru

                

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.