START PENTRU FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL ARTELOR SCENICE BITEI-2012

25.05.2012
Foto: tv7.md

Astăzi, 25 mai , la Chisinau se dă startul Festivalului International al Artelor Scenice BITEI-2012. Acesta se va desfăşura pînă în data de 3 iunie. Timp de 9 zile pe scenele din capitala vor evolua colective de teatru, muzica si dans din 15 tari. Deschiderea festivalului va avea loc pe 25 mai la Teatrul de Opera si Balet.


Festivalul International al Artelor Scenice Bienala Teatrului «Eugen Ionesco» a ajuns la cea de-a 10-a editie. In acest an evenimentul se lanseaza sub genericul «Teatrele se intîlnesc la Chisinau». Si nu in zadar, pentru ca incepind cu 25 mai si pina pe 2 iunie, pe scenele teatrelor din Chisinau vor fi prezentate 26 de spectacole din 15 tari, asa precum Coreea de Sud, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia, Georgia, Romania, Cehia, Rusia, Spania, Turcia, Ucraina, Israel, Azerbaidjan si Moldova.


Deschiderea festivalului va avea loc pe 25 mai cu un spectacol de muzica si dans traditional coreean gazduit de «Teatrul de Opera si Balet», si va continua la teatrul «Eugen Ionesco» cu piesa «Iosif si amanta sa». In fiecare zi,vor fi prezentate cite 3 spectacole.


Desi evenimentul este unul de top pentru tara noastra, din cei interesati de a-l finanta nu preau s-au gasit. Ministerul Culturii a alocat 300.000 de lei, in timp ce bugetul necesar este de 5 mln de lei. Pentru persoanele cu handicap si veterani, biletele la spectacol vor avea un pret redus.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.