STRĂINII VOR PUTEA CĂLĂTORI ÎN INDIA CU VIZĂ ELECTRONICĂ

03.06.2014
Foto: rediff.com

Guvernul Indiei introduce sistemul electronic de eliberare a vizelor și reduce taxele pentru vize. Acum, va fi mai uşor şi mai ieftin după înlăturarea formalităților de obţinere a vizei la intrarea în țară.

 

Guvernul Indiei continuă cursul politiciide liberalizare a regimului de vize pentru turişti. Potrivit informaţiilor, oferite de ministrul Turismului ţării Shripad Naik, autorităţile de la Delhi intenționează să introducă un sistem electronic de acordare a vizelor și să reducă taxele pentru vize.

 

"Noi încercăm să mergem înainte. Guvernul intenționează să simplifice politica de vize, să introducă vize electronice pentru turiștii străini, ceea ce va permite majorarea fluxului de turiști și dezvoltarea industriei turismului. Cu ajutorul sistemului de e-viză, călătorul va putea să aplice pentru o viză în țara lui de origine, fără să iasă din casă. Primind cererea, o vom procesa și îi vom transmite solicitantului un document de autorizare, înainte ca el să-şi părăsească ţara", a spus ministrul într-un interviu acordat unei surse mass-media locale.

 

"Vizele electronice pentru India vor putea primi cetățenii majorităţii țărilor lumii", a adăugat el. Potrivit ministrului, lista țărilorai căror locuitori obțin vize indiene la sosire (visa on arrival), va fi, de asemenea, extinsă. În plus, la Guvern se negociază posibilitatea reducerii taxelor pentru vize, în scopul stimulării creșterii fluxului de turiști în țară.

 

"Mărimea taxelor vizelor pentru călătorii care sosesc pentru o perioadă scurtă de timp ar trebui să fie mai mică. Vom negocia cu Ministerul Afacerilor Externe pe marginea acestui subiect", a declarat el.

De menţionat, că turiștii străini pot obține deja o viză electronică pentru cîteva țări, precum: Australia și Sri Lanka.

 

 

 

Sursa: Visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.