TEMPLUL ALB AL BUDISMULUI THAILANDEZ (GALERIE FOTO)

25.03.2012
Foto: segodnya.ua

Regiunea de nord a Thailandei continuă să păstreze cultura şi arta bogată şi tradiţională. Un exemplu de acest gen, desigur, este templul Wat Rong Khun, incredibil de frumos, care în traducere înseamnă ”templul alb”.


Unicitatea templului constă în faptul că acesta este realizat în întregime într-un alb strălucitor, îmbogăţit de reflectările mozaicelor din oglinzi.


Templul a fost construit după proiectul şi pe banii artistului thailandez Chalemchai Kositpipat, care a ales aceasta culoare pentru a sublinia puritatea şi înţelepciunea eternă a lui Buddha.


Construcţia templului a fost începută în 1998 şi va fi actualizată timp de mulţi ani. Autorul a depus în această capodoperă convingerile sale religioase şi dragostea pentru ţară.


Elementele templului au semnificaţii speciale: trecerea la intrarea principală desemnează calea spre iluminare, semicercul dinaintea podului – lumea pămîntească, figurile îngrozitoare, asemănătoare cu fiinţe umane, – lupta dintre bine şi rău, mîinile întinse fac aluzie la suferinţele cauzate de karma rea.


Templul însuși este un simbol al împărăției cerești.


Clădirea, finisată în culoare aurie, ‒ toaleta. Aici, în mod ironic, se conține un context pentru meditație despre raportul dintre impresia vizuală şi funcționalitatea semantică a încăperii. Autorul, fără îndoială, comunică cu vizitatorii.
Acesta, de asemenea, speră că templul va dobîndi statutul de centru de meditaţie şi instruire pentru îmbogăţirea dharmei şi înţelegerea învăţăturilor lui Buddha.


Sursa: greenword.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.