TERMENUL LIMITĂ DE ACCESARE A GRANTURILOR DIN PROGRAMUL PARE 1+1

23.09.2016
Termenul limită de accesare a granturilor din Programul PARE 1+1
 

Doritorii de a accesa în anul curent fonduri nerambursabile în cadrul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+1 pot prezenta dosarele pînă la 31 octombrie 2016.

 

Acest fapt l-a comunicat Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), menţionînd că a stabilit termenul limită, pentru ca dosarele depuse să fie examinate în termen, iar beneficiarii să-și ridice banii pînă la sfîrșitul anului.

 

Potrivit datelor ODIMM, în anul 2016 au fost deja semnate peste 60 de contracte de finanțare nerambursabilă în sumă totală de circa 13,3 milioane de lei. Încă peste 60 de dosare sînt în proces de examinare.

 

Programul de atragere a remitenţelor în economie PARE 1+1 a fost inițiat în anul 2010 cu scopul de a încuraja cetățenii moldoveni care muncesc peste hotare să investească banii câștigați în afaceri în Moldova.

 

Pînă în prezent, cu suportul UE au fost finanțate peste 780 de întreprinderi, suma totală a granturilor acordate fiind de circa 133 mil. lei. Astfel, investițiile în economie au fost de peste 386, 5 milioane lei, respective, fiecare leu acordat sub formă de grant a generat circa 2,9 lei investiții în economia Moldovei.

 

Pentru a beneficia de sursele financiare în cadrul Programului PARE 1+1, doritorii trebuie să fie cetățeni ai Moldovei, să fie lucrător-migrant sau rudă de gradul întîi al acestuia, să confirme proveniența banilor obținuți din munca de peste hotare.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.