TOP 5 DESTINAŢII EUROPENE ALE GRECIEI

Pe site-ul tripadvisor.com a fost publicată lista celor mai reuşite destinaţii turistice din 2011. Grecia nu doar ocupă cîteva poziţii de top în clasament, dar şi a cucerit primele 5 trepte ale acestuia prin destinaţiile ei.


În particular, Santorini a obţinut pe drept locul 2 şi medalia de argint a clasamentului ... Pe următoarea treaptă se află Corfu (Kerkyra), urmat de Creta. Celebra staţiune Mykonos s-a clasat pe locul 7, iar staţiunii „de smarald”, Rhodos, i-a revenit poziţia a 19-a.


Santorini: Pe insulă se află plaje unice în lume, datorită activităţii vulcanice care s-a descoperit aici acum cîteva mii de anii. Cele mai cunoscute plaje ale staţiunii sînt „Kokini Paralia” (Plaja Roşie), Perissa şi Kamari. Capitala insulei este una dintre cele mai pitoreşti sate tradiţionale din lume.

 

 

Corfu (Kerkyra): Splendidele biserici în stil bizantin, castelurile veneţiene, vegetaţia bogată, condiţiile excelente pentru turişti, viaţa de noapte diversă şi nisipurile de o curăţenie impecabilă (Paliokastritsa, Hermiona şi altele) fac vacanţa pe această insulă din Marea Ionică să fie cu adevărat o experienţă unică în viaţă.

 


Creta: Cea mai mare insulă din Grecia, unde fiecare va găsi ceva pe gustul său. Nordul insulei este mai zgomotos şi se bucură de o mai mare popularitate, spre deosebire de plajele “întoarse” spre Libia. Aici, turiştii vor descoperi litoralul virgin şi-i vor cunoaşte pe localnicii ospitalieri şi mărinimoşi.

 


Mykonos: Insula este cunoscută deja pe parcursul mai multor decenii. Plajele cu nisipuri aurii, petreceri zilnice nesfîrşite şi locuri pentru cei care tind să fie aproape de natură, care caută tihnă şi linişte. Insula este locaţia ideală pentru a învăţa şi practica orice gen de sport acvatic.

 


Rhodos: Rhodos-ul este binecuvîntat cu soare, în razele căruia se scaldă timp de mai bine de 300 de zile pe an. Aici găsiţi plaje mici şi mari, care se disting prin cîteva trăsături comune – apă cristalină, nisip mărunt şi condiţii excelente. Toate acestea – într-o zonă împresurată cu monumente din patrimoniul cultural universal.

 


Top 20 european:
1. Nikea, Franţa
2. Santorini, Grecia
3. Kerkyra (Corfu), Grecia
4. Creta, Grecia
5. Tenerife, Spania
6. Marbella, Spania
7. Mykonos, Grecia
8. Mallorca, Spania
9. Malaga, Spania
10. Nertz, Spania
11. Ibitza, Spania
12. Costa Brava, Spania
13. Cannes, Franţa
14. Meson, Franţa
15. Lagos, Portugalia
16. Saint-Tropez, Franţa
17. Amalfi, Italia
18. Riviera Italiană
19. Rhodos, Grecia
20. Brighton, Marea Britanie

 

Sursa: grekomania.ru