TRAVERSAREA FRONTIEREI RUSIEI VA FI CU PLATĂ

13.10.2016
Traversarea frontierei Rusiei va fi cu plată
 

În Federația Rusă se va putea ajunge în curînd achitînd taxa pentru traversarea frontierei.

 

Plata pentru intrarea automobilelor şi TIR-urilor a fost propusă de Ministerul Transporturilor – în mod analogic cu sistemul „Platon”. Informaţia a fost pusă la dispoziţie de surse competente, scrie ziarul «Коммерсантъ».

 

După cum afirmă sursele, propunerea Ministerului Transporturilor a fost pregătită conform bilanţului şedinţei Comisiei de Frontieră de Stat (CFS), care a avut loc la finele lunii august la Iujno-Sahalinsk.

 

În proiectul pregătit se precizează etapele instituirii taxei pentru intrare. La început plata va fi încasată la punctele de trecere a automobilelor şi feroviare ale frontierei. Totodată, de la transportul auto vor fi încasate sume în funcţie de tipul automobilului – camion sau autoturism. De la transportul feroviar va fi încasară taxa în funcție de tonaj.

 

În jumătatea a doua a lunii octombrie, Ministerul Transporturilor planifică să convoace o şedinţă extinsă în această problemă”, a menţionat sursa. În legătură cu termenele, se stipulează că sistemul va începe să funcţioneze, probabil, deja în jumătatea a doua a anului 2017.

 

Totdată, încasarea taxei este necesară pentru dotarea punctelor de trecere a frontierei. La momentul actual, sînt necesare aproximativ 250 de miliarde de ruble.

 

La această inițiativă au reacţionat deja transportatorii, avertizînd despre majorarea preţurilor la mărfurile de import în legătură cu instituirea taxei. Ei sînt de acord ca taxa în bani să fie rezonabilă, dacă aceasta va reduce perioada de timp la intrare.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.