TRUMP VREA SĂ OPREASCĂ IMIGRAȚIA ÎN SUA

21.04.2020

 

 

Anunțul președintelui SUA are loc în contextul continuării răspîndirii coronavirusului în SUA și în lume, cu aproape 2.5 milioane de cazuri confirmate global și cu cel puțin 170.000 de morți


Președintele SUA a declarat ieri că, luînd în considerare ”atactul din partea Inamicului Invizibil” și ”nevoia de a proteja joburile” cetățenilor americani, a decis să semneze un ordin executiv prin care să suspende temporar imigrația în SUA, relatează Sputnik.


Ordinul, dacă va fi semnat, va deveni încă un gest dintr-o serie menită să încetinească epidemia de Covid 19 din SUA.


Măsurile împotriva coronavirusului se intensifică în timp ce numărul deceselor de coronavirus a depășit 42.000 în SUA. Numărul total al persoanelor infectate este de 786,968, potrivit datelor de la Universitatea John Hopkins.

 

Anterior, un ordin de urgență medicală publică a fost emis de Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA care interzicea intrarea străinilor în țară pentru a opri răspîndirea virusului. Granițele cu Mexic și Canada au fost închise pentru călătoriile neesențiale în timp ce tribunalele pentru imigranți au fost închise din cauza pandemiei, audierile fiind amînate.

 

Pe 12 martie, Trump a anunțat că a suspendat călătoriile din Europa în SUA, această decizie urmînd interdicțiilor de a primi călători din China și Iran.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.