TURCIA INTENŢIONEAZĂ SĂ IMPLEMENTEZE UN ŞIR DE PROIECTE DE INVESTIŢII ÎN SECTORUL ENERGETIC AL MOLDOVEI

02.11.2012
Foto: adevarul.ro

Turcia este interesată de realizarea proiectelor investiţionale în sectorul energetic al Moldovei. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Turciei, Abdullah Gul, în timpul întîlnirii la Ankara cu prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Filat.

 

Prim-ministrul moldovean a salutat iniţiativa, menţionînd că Moldova este interesată de diversificarea surselor de energie. Preşedintele turc a remarcat că vizita delegaţiei moldoveneşti are loc în contextul comemorării celor 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Turcia şi Republica Moldova şi va contribui la consolidarea în continuare a legăturilor dintre cele două state.

 

Abdullah Gul a rugat delegaţia moldovenească să-i transmită salutări preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, precizînd că-l aşteaptă într-o vizită în Turcia.

 

La rîndul său, premierul Vladimir Filat a declarat că relaţiile dintre Moldova şi Turcia se dezvoltă dinamic în diverse domenii, subliniind că Turcia este unul dintre partenerii comerciali principali ai ţării noastre.

 

Astfel, în ianuarie-august curent, Turcia a ocupat locul 6 privind cifra de afaceri şi locul 9 loc printre ţările în care Moldova îşi exportă mărfurile.

 

În Moldova activează 232 firme cu capital turcesc, care au dezvoltat o serie de proiecte de investiţii de succes în domenii precum: industria alimentară, telecomunicaţii mobile, asistenţă medicală şi ospitalitate.

 

Vladimir Filat le-a mulţumit partenerilor turci pentru burse de studiu în universităţi, masterat şi studii de doctorat pentru studenţii moldoveni şi pentru ajutorul oferit la repatrierea cetăţenilor moldoveni în timpul conflictelor armate în Siria.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.