TURCIA A RATIFICAT UN PROTOCOL IMPORTANT CU REPUBLICA MOLDOVA

17.01.2019
 

Turcia a ratificat protocolul, semnat cu Republica Moldova, conform căruia cetățenii celor două țări vor putea să efectueze călătorii reciproce, în baza buletinului de identitate.

 

Informația a fost comunicată de mass-media străină, menționînd că este vorba de un protocol între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Turciei privind modificarea Acordului interguvernamental moldo-turc de anulare reciprocă a regimului de vize din 1 noiembrie 2012.

 

Documentul a fost semnat la Chișinău la 17 octombrie 2018, fiind ratificat, anterior, de Parlamentul Republicii Moldova.

 

După cum a menționat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, protocolul semnat de părți are drept scop promovarea dezvoltării și consolidării prieteniei, dar și cooperării dintre țări și intensificarea legăturilor comerciale, economice, științifice, tehnice și culturale.

 

Potrivit spuselor lui, călătoriile reciproce ale cetățenilor Republicii Moldova și Turciei în baza buletinelor de identitate nu oferă dreptul la muncă. Persoanele, care doresc să intre pe teritoriul unei alte țări, care are semnat acordul privind lucrul, studiile sau care doresc să rămână pe teritoriul acesteia mai mult de 90 de zile sînt obligate să obțină o viză de intrare din timp.

 

Modificările la Acordul privind anularea reciprocă a vizelor între Republica Moldova și Turcia vor intra în vigoare după semnarea și ratificarea de către părți a protocolului corespunzător.

 

Este planificat că posibilitatea călătoriilor reciproce a cetățenilor Republicii Moldova și Turciei, în baza buletinelor de identitate, va creşte fluxul de locuitori ai celor două țări, care doresc să călătorească în altă țară, dar şi va spori cooperarea reciproc avantajoasă a celor două țări în toate domeniile, facilitînd comerțul și turismul.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.