TURCII AR PUTEA INTRA MAI UȘOR ÎN MOLDOVA. PRINCIPIUL RECIPROCITĂȚII SE VA RESPECTA?

14.09.2017
Turcii ar putea intra mai ușor în Moldova. Principiul reciprocității se va respecta?
 

Este posibil ca autoritățile moldovenești să decide să le permită cetățenilor Turciei să intre în Moldova numai în baza buletinelor de identitate. Declarația a fost făcută în cadrul întîlnirii cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan a președintelui Parlamentului moldovean, Andrian Candu, comunică Serviciul de presă al Parlamentului.


Părțile au discutat, de asemenea, relațiile dintre Chișinău și Găgăuzia. Erdogan a menționat îmbunătățirea relațiilor dintre autoritățile centrale și cele ale autonomiei, adăugînd că Găgăuzia este un element important în relațiile moldo-turce. Discutînd problemele de securitate din regiune, Erdogan a menționat că Turcia este împotriva oricărei forme de separatism și va opta întotdeauna pentru integrarea găgăuzilor și îi va încuraja mereu să participe la procesele interne ale Moldovei.


În plus, Candu și Erdogan au discutat consolidarea relațiilor moldo-turce, intensificarea investițiilor și a comerțului între țări. Speakerul moldovean i-a mulțumit președintelui turc pentru sprijinul financiar și politic, oferit Moldovei de Turcia.


La finalul întîlnirii, Candu l-a invitat pe Erdogan să viziteze Moldova. Drept răspuns, președintele turc a spus că planifică să viziteze Chișinăul pînă la sfîrșitul acestui an.


 Sursa: newsmaker.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.