UE VA INTRODUCE O ABORDARE „SIMPLIFICATĂ” PENTRU INTRAREA CĂLĂTORILOR

29.11.2021

 

 

Comisia Europeană recomandă ca începînd cu 1 martie 2022 să fie permisă intrarea în Uniunea Europeană a tuturor turiștilor vaccinați din țările terțe.
Despre acest lucru a declarat comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, la o conferință de presă la Bruxelles, transmite unian.net

În special, ea a vorbit despre deciziile luate astăzi de Comisia Europeană.

"Vom avea noi reguli de intrare și călătorie în Uniunea Europeană din țările terțe începînd cu 1 martie", a declarat Johansson.

Potrivit ei, persoanele care vizitează Uniunea Europeană în scopul călătoriilor obligatorii urgente vor putea întotdeauna călători în UE.


"Astăzi avem o listă a țărilor din care sînt posibile călătorii neesențiale. În această listă în prezent sînt incluse aproximativ 20 de țări. Acum ne îndepărtăm de această abordare bazată pe o listă de țări și trecem la o abordare individuală. Aceasta înseamnă că vom permite intrarea persoanelor vaccinate. Toți cei vaccinați vor putea veni în UE", a spus Johansson.

Ea a explicat ce înseamnă să fii vaccinat.


"Dacă sînteți vaccinat cu un vaccin care a fost aprobat și recunoscut de Comisia Europeană, veți putea întotdeauna călători în Uniunea Europeană. Dacă sunteți vaccinat cu un vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății... țările membre ar trebui să vă lase să intrați, dar ar trebui să aveți suplimentar un test PCR", a spus Johansson.
În plus, ea a spus că persoanele care dețin un certificat care confirmă că s-au recuperat de coronavirus, de asemenea, pot intra dacă vor prezenta suplimentar un test PCR. De asemenea, copiii sub 18 ani vor putea întotdeauna să intre în UE cu un test PCR.

Comisarul european a adăugat că, începînd cu 10 ianuarie, persoanele cu certificate COVID vor putea intra dacă documentul certifică faptul că nu au trecut încă 9 luni de la vaccinarea completă cu două doze, deoarece de altfel vaccinarea nu va fi recunoscută ca fiind valabilă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.