UN CENTRUL COMERCIAL MOLDOVENESC VA FI DESCHIS LA BRNO, CEHIA

09.03.2015
Un centrul comercial moldovenesc va fi deschis la Brno, Cehia
Foto: moldovenii.md

În cîteva luni, la Brno, al doilea cel mai mare oraș din Cehia, își va deschide ușile un centrul comercial moldovenesc în care vor putea fi găsite un bogat asortiment de produse din țara noastră. Ideea apaține Consului onorific al Republicii Moldova în Brno, și ambasadorului RM din Praga, Ștefan Gorda, iar azi a fost aprobat conceptul acestuia.


Anunțul a fost făcut de ambasadorul RM la Praga, Ștefan Gorda pe pagina sa de Facebook. „ am aprobat conceptul unui centru comercial moldovenesc la Brno, în câteva luni sper să se materializeze ideile. Dorim să existe un local mai special, unde prietenii cehi, precum și moldovenii aflați în zonă, ar putea procura mărfuri moldovenești alimentare și nealimentare, să fie și o cafenea unde ar putea gusta produse tradiționale, cu posibilitatea extinderii modulare, pe măsură ce va crește interesul pentru produsele moldovenești tradiționale, în cel de-al doilea oraș ca mărime din Cehia”, anunță ambasadorul.

 

Potrivit acestuia, aici vor putea fi găsite vinuri moldovenești, fructe uscate din Moldova, bomboane, fructe proaspete și legume, mezeluri. „Oamenii de afaceri cehi vor să fie și haine confecționate în Moldova, au fost impresionați de ia și cămașa națională de la noi. Vor să fie și un mic spațiu unde pictorii moldoveni își vor putea expune lucrările spre admirația publicului și vânzare, unde se va putea organiza câte un eveniment cultural simpatic, la un pahar de vorba de acasă”, adaugă ambasadorul.


Sursa: moldova.org
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.