UN MOLDOVEAN A DECEDAT ÎN INCINTA AMBASADEI MOLDOVEI LA BERLIN. DETALII

04.08.2023

 

 

Un cetățean moldovean în vârstă de 85 de ani, care deținea și cetățenia statului german, a decedat în incinta secției consulare a Ambasadei Republicii Moldova din Berlin.

 

Informația a fost confirmată, pe 3 august, de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, bărbatul s-a adresat misiunii diplomatice, împreună cu soția sa, pentru perfectarea pașaportului. În timpul pregătirii pentru fotografiere, cetățeanul a căzut, notează noi.md cu referire la newsmaker. „Diplomații din cadrul Ambasadei noastre s-au mobilizat imediat pentru a-i acorda asistența necesară, dar au constatat acesta nu mai avea semne vitale și respirație. 

 

S-a apelat imediat la serviciile medicale de urgență, care au întreprins toate măsurile de resuscitare și reanimare pentru a-i salva viața. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, persoana respectivă a decedat la locul incidentului”, au comunicat reprezentanții instituției. MAEIE a precizat că, în prezent, oferă tot sprijinul necesar soției cetățeanului decedat. „Adresăm sincere condoleanțe familiei cetățeanului decedat”, a transmis MAEIE. După măsurile legale întreprinse de autoritățile din Germania, activitatea consulară a Ambasadei a fost reluată și decurge în regim obișnuit.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.